White Stuff #3

Sophia Kalkau
2013 / Hovedstaden
Borups Højskole Borups Højskole Frederiksholms Kanal 24 1220 København K Danmark
Sophia Kalkau om værket
Undervejs i mit arbejde med fotografi og skulptur er jeg blevet mere og mere interesseret i forholdet mellem sindets irgange og kropsgeometri.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

I gennem de senere år har jeg arbejdet på en række fotografiske værker, serier der på forskelligvis kredser om transformation og forvandling, fysiske og mentale overgange og tilstande. White Stuff er en serie hvide "metamorfoserende" billeder. En ellipsoide og en krop. En sammenstilling, en hugsiddende, skikkelse bøjer sig fremover og danner en form for sammenhæng med et geometriske legeme, en interaktion. Jeg har i denne værkserie arbejdet med en minimal billedmanipulation, en motivisk fordobling, en spejling og en 90 graders drejning af krop og objekt. Jeg har været og er forsat interesseret i at afsøge og udforske grænsefeltet mellem skulptur og fotografi og forholdet mellem dem.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Billederne blev til som en kommentar til en serie sorte billeder jeg tidligere har lavet, Black Matter, og som universets sorte huller, referer titlen, White Stuff, til det metafysiske samtidig med at den spiller på dobbeltheden i stof som et euforiserende middel. Undervejs i mit arbejde med fotografi og skulptur er jeg blevet mere og mere interesseret i forholdet mellem sindets irgange og kropsgeometri. Jeg har i årenes løb undersøgt forholdet mellem krop og objekt, krop og rum, og krop med attribut og arbejdet med en række sammenstillinger, interaktioner og sammenvoksninger. White Stuff er en del af min undersøgelse.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

En hvid plint, en hvid plade, et hvidt klæde og et hvidt malet drejet træobjekt. Fotografi udført som Lucia-print på eget værksted, indrammet i glas og exteriør mdf.

Title: White Stuff #3
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2014-042
Type: Foto
Material: Lucia-print, mdf
Dimensions: 113 x 128 cm
Date: 2013

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt