Lone Høyer Hansen, Ukrudt – Lægeplanter der vokser vildt på Nørrebro, 2010
Kunst udført til dette sted

Ukrudt – Lægeplanter der vokser vildt på Nørrebro

Lone Høyer Hansen
2007-2010
Professionshøjskolen Metropol Rektoratet, Tagensvej 18, 2200 København N, Danmark
Kunstopgave til Professionshøjskolen Metropol på ydre Nørrebro
I oktober 2007 blev billedkunstnerne Camilla Berner, Lone Høyer Hansen og arkitekten Anders Abraham kontaktet af Statens Kunstfond og Professionshøjskolen Metropol. Kunstnerne blev spurgt, om de ville påtage sig en opgave, der drejede sig om en kunstnerisk bearbejdning af en ny uddannelsesinstitution på ydre Nørrebro i København. Området kaldes Campus Rådmandsmarken og huser flere uddannelser, der hører under Professionshøjskolen Metropol.

Det nye campusområde er omkranset af Titangade, Rådmandsgade og Sigurdsgade. Byggeprojektet er tegnet af KHR Arkitekter og bestod af nybyggeri på ca. 14.000 m2 i samspil med tre eksisterende bygninger på den trekantede byggegrund. Det var dels af den eksisterende bygning på hjørnet af Titangade og Sigurdsgade - dels af den urbane have i campusområdet, som skulle kigges på gennem disse 3 kunstneres briller. 

Uddrag af Statens Kunstfonds første brev til kunstnerne:

"Den gamle industribygning på hjørnet af Titangade og Sigurdsgade skal fungere som hovedindgang til campusområdet – til kunstnerisk bearbejdning af dette område er det ønsket, at billedkunstneren Lone Høyer Hansen og arkitekten Anders Abraham udarbejder forslag".

"Den urbane have i campusområdets trekantede areal har allerede fastlagt en række funktioner, som f.eks. parkeringspladser og stiforløb – til kunstnerisk bearbejdning af dette areal eller dele deraf er det ønsket, at billedkunstneren Camilla Berner udarbejder forslag".

De individuelle skitseforslag blev senere godkendt og nedenfor kan du læse kunstnernes egne beskrivelser af resultatet. 

Den samlede beløbsramme for gennemførelsen af kunstopgaven er 2.650.000 kr. Udgifterne er dækket af Statens Kunstfond og Professionshøjskolen Metropol i fællesskab.

NL

Title: Ukrudt – Lægeplanter der vokser vildt på Nørrebro
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-KKF110.2007-0088_02
Type: Skulptur
Date: 2007-2010

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (14)

Lone Høyer Hansen, Ukrudt – Lægeplanter der vokser vildt på Nørrebro, 2010

VIDEO & SOUND (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt