Kunst udført til dette sted
Kunst udført til dette sted

Bad - en scenografisk parallelhistorie

Leonard Forslund
1998 - 1999 / Sjælland
Musholm Bugt Feriecenter Musholmvej 100 Korsør, 4220 Danmark
Scenograferet kunst
”Bad - en scenografisk parallelhistorie” er titlen på Leonard Forslunds udsmykning af det 21. badetårn på Musholm Bugt Feriecenter.  Installationen – eller scenografien, som Forslund selv kalder den – består af i alt 13 objekter. Intentionen er at gøre badeoplevelsen uforudsigelig ved at åbne op for din egen fortællende fantasi, idet du stykker objekterne sammen til en historie.

Objekterne er forskelligt udformede og strækker sig fra en overdimensioneret tandbørste i bly, som svæver i luften over håndvasken, over et par underbukser i dentalgips på en knagerække, til et poetisk, men også let skræmmende billede af en solsky. Billedet er belyst bagfra og ulmer og gløder af kraft og bevægelse. Det kan ses fra mange vinkler, da det også dukker op i spejlet på den modsatte væg.

Inde i selve badetårnet er objekterne præget af renhed og en sart æstetik. Tårnets loft består af to rene hvide cirkler og inden i dem har Forslund skabt, hvad han kalder ”Det blå hul” – en lysende lyseblå kuppel. At ligge på briksen nedenunder og kigge op i den, må give en sugende og let transcendental fornemmelse. På væggen over briksen hænger også et andet rundt objekt i en stor brun ottekantet ramme: en dørspion, som gengiver hele rummet i sin kugle.

UN

Title: Bad - en scenografisk parallelhistorie
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-21106-97-AUD/006
Type: Integreret kunst
Material: Det blå hul: bemalet fiberarmeret dentalgips, sandblæst plexiglaskuppel, blå lysstofrør; Solglasset: akrylplader med silketrykt billede på, lysstofrør; Gitret: galvaniseret stål, vægsokkel af bemalet krydsfiner; Dørspion; Blytandbørsten: matlakeret, støbt
Place of purchase: Stedsspecifik udsmykning bestilt fra kunstneren
Date: 1998 - 1999

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (12)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt