Performancekunst

/
SOM NOGET NYT KAN INSTITUTIONER NU SØGE OM AT FÅ PERFORMANCEKUNSTNERE PÅ BESØG.Baggrund

Vil I opleve kunsten helt tæt på? Statens Kunstfond ønsker, at samtidskunsten kommer i spil i jeres hverdag – også i dens mere udfordrende, anderledes og flygtige former. Derfor giver Statens Kunstfond nu mulighed for, at institutioner i hele landet kan søge om at få opført performances i deres hverdagsomgivelser.

Performancekunst, hvad er det?

I performancekunsten er det ofte kunstneren (eller kunstnerne) som fysisk krop og nærvær, der er i centrum. Kunstneren udfører en ’handling’, der varer et vist stykke tid og foregår på et givent sted. Det er denne handling, der er kunstværket.

Performance værker giver mulighed for anderledes og udfordrende kunstoplevelser. De er flygtige og midlertidige og har som udtryksform berøring med både billedkunst, litteratur, teater og musik.

Du kan selv søge om performanceværker til din institution. Læs mere herunder.

Søg om performancekunst

For at skabe en kunstoplevelse der er ideel for netop jeres institution, vil I forud for performancen indgå i dialog med kunstneren. Sammen tilrettelægger I, hvordan I får mest ud af performanceforløbet. I vil også modtage lærevejledning og en formidlingspakke med en kort introducerende tekst til performance og forslag til analyser og praktiske opgaver.

En række gymnasier har allerede oplevet performances på deres skoler. Nedenfor kan du læse om, hvad elever, lærere og kunstnere fik ud af forskellige performances.

Læs hvad elever, lærere og kunstnere fik ud af forkslellige performances.

Gå til ansøgningsskemaet

Contact

Henvendelser vedrørende ordningen kan rettes til:
Johanna Lassenius
3374 5039
jla@kulturstyrelsen.dk

Om deponerings-ordningen
Læs om deponeringsordningen, og hvordan du kan få kunst på din institution.
Læs om ordningen
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt