INDKØBT TIL UDLÅN

Udsmykning på Nørre Gymnasium

Jesper Fabricius
2018 / Hovedstaden
Nørre Gymnasium København, Mørkhøjvej 78 Brønshøj, 2700 Danmark
Jesper Fabricius udsmykning på Nørre Gymnasium

Jesper Fabricius udsmykning kan nærmest læses som digte skrevet på væggene på Gymnasiets to lange gange. To visuelle digte med værkcollager som farverige strofer og de enkelte værker som verslinjer. Som ethvert godt digt kan de læses mange gange og blive ved med at overraske og åbne op for nye betydninger. De fortæller ikke en entydig historie, men sætter rammen for forskellige stemningsfulde clash i billedernes forunderlige sprog. Det er et udfordrende sprog at læse, men er man opmærksomhed helt ned i detaljerne og giver sig tid, vil man om og om igen finde nye interessante sammenhænge.

 

I alt består udsmykningen af 127 værker, fra 1960erne og til i dag, lavet af 27 forskellige kunstnere fordelt på 26 vægstykker. Hvert stykke har et farvefelt på væggen, indenfor hvilket der hænger en gruppe værker i en stramt komponeret helhed. Den enkelte kunstners værker kan betragtes isoleret og læses ind i deres eget univers, eller man kan zoome ud og opleve collagen i sin helhed. Forskellige medier blandes så både maleri, grafik, fotografi og tegning hænger side om side i denne Fabricius’ke melting pot, hvor værkerne går i dialog både formelt såvel som indholdsmæssigt. Man kan følge cirkler og trekanter, eller linjer og punkter, der vandrer fra billede til billede. El-ledninger i ældre grafiske værker af Rasmus Nellemann er pludselig the missing link i Finn Heibergs maleri, eller de bliver en horisontal uendelighed i kontrast til Christian Vinds Mindmaps lukkede kredsløb. Anders Bonnesens ur, der viser klokken i bogstaver, hænger sammen med Jesper Fabricius ”verdenskort” og mimer et rejsebureau hvor man klokken ØF kan købe en billet til ”Mondrian New Guinea” eller ”Phenomena Islands”. På væggen med Lasse Schmidt Hansen, Bertil Skov Jørgensen og Jesper Fabricius kan man helt konkret følge den syrede transformation fra kontorstol til ko, over nogle grå plamager, til Andy Warhol. På en skæv måde en logisk billedrække når man står og betragter den - og den kan minde en om at alt ikke kan måles og vejes, men derfor alligevel godt give mening. En pointe der godt kunne lægges ned over hele denne lystvandring af en udsmykningscollage. Nye sammenhænge som katalysator for nye betydninger, nye udfordringer og nye tanker.

 

Kunstnerne:

Lone Arendal, Zven Balslev, Anders Bonnesen, Erik Brandt, Bodil Brems, Benny Drøscher, Torben Ebbesen, Ditte Ejlerskov, Claus Ejner, Christian Finne, Lasse Schmidt Hansen, Marie Finn Heiberg, Kølbæk Iversen, Bertil Skov Jørgensen, Frans Kannik, Toni Larsen, Toke Tietze Mortensen, Rasmus Nellemann, Knud Odde, Hans Peterson, Ahmad Siyar Qasimi, Tal R, Kirstine Roepstorff, Ole Sporring, Poul Skov Sørensen, Christian Vind og Jesper Fabricius.

 

- Christian Hald Foghmar       

 

Title: Udsmykning på Nørre Gymnasium
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-SKBL31.2018-0001
Type: Integreret kunst
Date: 2018

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (13)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt