INDKØBT TIL UDLÅN
Kunstneren om værket
"Hele videoen er en slags ’hvad nu hvis’ undersøgelse, hvor vores menneskelige kropslige funktioner og emotionelle sprog, bliver overført til en ikke-menneskelig figur"Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Foreigner værket opstod som en del af en udstilling omhandlende intimitet og nærvær. Karakteren i filmen er situeret i et laboratorium, hvor han synger med på sangen ’I want to know what love is’ af bandet Foreigner. Foreigner titlen har en dobbelt betydning i og med, at det både er navnet på bandet der har skrevet sangen, men også i takt med robotternes placering i vores samfund som de fremmede. Hele videoen er en slags ’hvad nu hvis’ undersøgelse, hvor vores menneskelige kropslige funktioner og emotionelle sprog, bliver overført til en ikke-menneskelig figur. Den syngende karakter har alle udtrykkene som et menneske der har fortabt sig i en romantisk sang ville have. Dette kan fremkalde komplicerede følelser for beskueren, som godt er klar over at karakteren er ikke-menneskelig og ude af stand til at vide hvad kærlighed er. Hvad der er uklart er, om karakteren imiterer vores menneskelige udtryk eller om den har et oprigtigt ønske om at føle noget – dette er op til den enkelte beskuer at vurdere.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Foreigner er en del af en større af undersøgelse omkring teknologiens påvirkning på mennesket. Jeg bruger ofte digitale surrogater og narrativer i mine videoer til at lægge vægt på de måder hvorpå vi distancerer os fra os selv og andre mennesker. Jeg fokuserer også på melankolien og ironien i moderne

sociale interaktioner, samfund og digitale virkeligheder. Mit arbejde udforsker rummet mellem det virtuelle og det virkelige, og leger med kollapset af illusion og realitet. Dette kollaps undersøger jeg eksempelvis ved at lave videoinstallationer hvor et narrativ forlænges ind i det fysiske rum og derved sammensmelter de ‘to virkeligheder’ for beskuerne.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Selve figuren er en 3D animation og de menneskelige udtryk er lavet med et motion capture software. Firmaet bag dette software blev i 2015 opkøbt af Apple og det er nu den teknik der gør at vores Iphones kan låses op via ansigtsgenkendelse.

Title: Foreigner
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2018-155
Type: Video
Material: 3D video animation
Dimensions: 5 min. 11 sek. 1920 x 1080 pixel
Place of purchase: Annka Kultys
Date: 2018

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (3)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt