I forbindelse med det nye byggeri på Skolen på Duevej, bliver skolens område klimatilpasset i forhold til regnvand. Den nye Skolegård bliver åben for offentligheden som grøn park og rekreativt område. Som led i den åbne skolegård vil borgerne også kunne benytte bygningen uden for skolens åbningstid til sportsaktiviteter, borgermøder, generalforsamlinger og valgsted m.m.Nybygningen er Danmarks første guld certificerede skolebygning fra Green Building Council Denmark. Den nye bygning indgår i et bygningskompleks af en total fredet skole, som er 112 år gammel, hvor udsmykninger indgår både inde og ude og stadigvæk består. Den tradition ønskes videreført i den nye bygning, så hele skolen bindes sammen.
Arkitekt MAA Sofie Peschardt fra Nordic, som har tegnet bygningen og arkitekt Søren Aabling fra Frederiksberg Kommune har godkendt kunstprojektet i forhold til bygningens arkitektoniske udtryk. Det integrerede kunstprojekt ønskes udført ved den nye hovedindgang. En stor beton mur på siden af bygningen, fortsætter på fronten af facaden og løber ind gennem vindues-indgangspartiet, således at
værket på en gang vil være både ude og indenfor og man vil til hver en tid kunne se det. Et værk her kan være med til at invitere besøgende indenfor samt åbne grænser for ude- og indeområder.
AT SÆTTE SIT MÆRKE I VERDEN
Kunstværket At sætte sit mærke i verden er et stedsspecifikt keramisk kakkel billede ved den nye bygnings indgangsparti. Værket tager afsæt i de indridsede tegn og ord i kaklerne på den originale skolebygning fra 1906, der viser en del af skolens historie set med elevernes øjne. Her har børn gennem årene sat deres mærker på skolen og dermed i verden. Det er dagligdagsord, kærlighedserklæringer, navne mm. Kunstneren har lagt vægt på at binde skolens 3 arkitektonisk meget forskelligartede bygninger sammen dels ved materialevalg men også fortællingsmæssigt. Derfor gav det mening at inddrage eleverne til at udtrykke deres tanker om deres liv og skoleliv anno 2018.
De knap 1.000 kakler er håndmalede med et udvalg af elevernes tanker om skole og liv, fremkommet gennem et workshopforløb med 200 elever fra alle klassetrin på skolen. Eleverne har fået de samme 20 spørgsmål og kunstneren har efterfølgende udvalgt og kurateret udsagn fra eleverne således der er fremkommet et poetisk, rørende og helt tidstypisk billede på børne og skoleliv anno 2018. Ved at inddrage eleverne ønsker værket at involvere, skabe fællesskab og binde fortid, nutid og fremtid sammen.
I At sætte sit mærke i verden, får hverdagsmennesket en plads i den store historie, ved at komme til orde med deres drømme og tanker om nutiden og fremtiden. Det er barnets personlige tanker der bringes til udtryk, og dermed skriver sig ind i den store historie, med sin personlige stemme. Børn er fremtidens mennesker og der er deres drømme og visioner som fremtiden bygges af. Derfor er det vigtigt at holde fast i deres fortælling, og skrive den ind i vores fælles offentlige oplevelsesrum.