Kunst udført til dette sted

Scenen er sat

Anja Bache
2018 / Hovedstaden
Kulturhus Toldkammeret Kulturhus Toldkammeret Havnepladsen 1 3000 Helsingør Danmark
Kunstneren om værket
"Den kunst jeg laver, skal gerne virke som en slags stemmegaffel, som sætter resten af rummet i svingninger, anlægger andre perspektiver på det eller synliggøre lag af fortællinger, som ikke var synlige før"

SCENEN ER SAT - fluen på væggen taler ud

Den 31. oktober 2018 åbnede jeg med en absurditets walk and talk performance den stedsspecifikke midlertidige installation Scenen er Sat. Den består af fire installations nedslag, der tilsammen udgør en rød fortællerlinje igennem bybilledet og Kulturhuset Toldkammeret. Ønsket har været at forbinde Toldkammeret til sit historiske ophav i Øresund og dets placering i dag som et aktivt kulturhus i Helsingørs gamle bydel. Den røde farve referer til den Oldenborgske røde farve på Det Kongelige Danske Toldkammerskilt som hænger i Toldkammeret i dag.

Som kunstner afsøger jeg hele tiden kunsts relation til den nutid jeg lever og virker i. Det betyder at jeg kontinuerligt eksperimenterer, afsøger og tager stilling til, hvad der skal være platform og fokus for den kunst, jeg udfolder. Jeg arbejder med den stedsspecifikke og kontekstuelle kunst, en kunst som søger tilhørsforhold og forholder sig til tid, sted og kontekst. Den kunst jeg laver, skal gerne virke som en slags stemmegaffel, som sætter resten af rummet i svingninger, anlægger andre perspektiver på det eller synliggøre lag af fortællinger, som ikke var synlige før. Jeg stiller kunsten an som et udsagn med håb om at opnå dialog. Det er også det jeg gør i Helsingør. Jeg skaber en fortællerlinje, der med sin orientering og farve­sætning skærer sig igennem i byrummet og med en egen fortælletone skaber forbindelse fra havnen til Helsingørs Kommunes Kulturhus Toldkammeret, igennem gårdrummet og går i dialog med byrummet på Toldkammerets bagside ved Strandgade.

De kunstneriske nedslag opstår på basis af lag af fortællinger, som allerede findes i de urbane rum. I Helsingør er det udsnit af Toldkammerets og Helsingørs historie, arkitekturen, farvesætning, materialitet, sol og vejrlige forhold, infrastruktur, funktion, belægninger og bevægelsesmønstre. De har dannet fundamentet for den kunstneriske afsøgning og udfoldelse.

Skitseoplægget og baggrunden for projektet kan ses på http://www.anjabache.com/wp-content/uploads/SCENEN_ER_SAT_HELSINGØR_2018_ANJA_MARGRETHE_BACHE_.pdf).

 For yderlig information henvises til www.anjabache.com

Læs mere om Anja Baches installation her: https://www.idoart.dk/blog/skal-kunst-vaere-et-redskab-til-at-aktivere-og-synliggoere-et-kulturhus. Værket vises frem til d. 28.02.2019.

Title: Scenen er sat
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2017-0031
Type: Integreret kunst
Material: Består af fire installationsnedslag i Toldkammeret. Materialerne består primært af bemalet træ.
Date: 2018

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (17)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt