"Højbjerg undersøger hvordan mening skabes i maleri ved at skabe et spænd i sine værker mellem vores traditionelle fortolkning af billederne, og den måde vi oplever nutidens hverdagsliv og flow af tegn og symboler"Kunstneren om værket

"Højbjerg undersøger hvordan mening skabes i maleri ved at skabe et spænd i sine værker mellem vores traditionelle fortolkning af billederne, og den måde vi oplever nutidens hverdagsliv og flow af tegn og symboler"

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Værket er en del af en større serie ( 10 malerier) fra min afgangsudstilling. Maleriet handler om kunst som arbejde og hvordan det er at købe ind på ”kunstner geniet” og på ikke at gøre det.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Værket ligger i forlængelse af tidligere værker og kommer fra en større serie på 10 malerier. Min produktion overlapper ofte så en serie af malerier fører videre til den næste. På den måde at der ofte tråde tilbage til tidligere emner eller rent visuelt, at der er motiver, der går igen. 

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Det er akryl maling og spray maling på ugrundet bommuld på blindramme.

Tekst af Charlotte Fogh:

Holger Højbjerg arbejder med maleri på lærred af forskellige materialer og gennem symboler og referencer, der er forbundet med vores nutidige billedproduktion, hvorfra han skaber nye motiver. Højbjerg undersøger hvordan mening skabes i maleri ved at skabe et spænd i sine værker mellem vores traditionelle fortolkning af billederne, og den måde vi oplever nutidens hverdagsliv og flow af tegn og symboler.Med reference til det 20. århundredes kunsthistorie og den vestlige maletradition blander Holger Højbjerg klassiske motiver som still life og blomster tableauer, barokke engle, abstrakte former, og ekspressionistiske penselstrøg med trivielle hverdagsmotiver. Værkerne er udført i forskellige maleteknikker, spraymaling og collage, der både udforsker måden man teknisk kan arbejde med et maleri på og udvider maleriets virkemidler

 

Title: What a waste of time. No Coffee.
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2018-134
Type: Maleri
Material: Spraymaling på lærred
Dimensions: 180 cm x 140 cm
Place of purchase: Charlotte Fogh Gallery
Date: 2018

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt