Kunstneren om værket

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Iris er et ud af syv malerier fra min seneste soloudstilling med titlen Merge. Alle syv malerier har haft samme forlæg. Jeg har været interesseret i lyskilden som har projekteret dette kildemateriale. En filmprojektor som har belyst hvert enkelt maleri fra start til slut, kun forstyrret af min færden med pensel foran eller over lærredet undervejs. Imens farvehåndteringen er foregået har jeg tænkt over, om jeg står og fremkalder eller genererer et maleri ved at lade processen falde i baggrunden. Om mætning og oplysning. Erotik og intimitet. For bagefter at acceptere udfaldet. Eller blot lære det at kende, i nyt lys.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Iris er det eneste af mine værker, som bærer en titel. Som i mine tidligere og samtidige værker, er mit hovedfokus på hvordan jeg afleverer maleriet, så der er plads til at forholde sig til hvad der er at se. I dette tilfælde, som for eksempel en art blomst, der så sættes i en kande. Andre af mine værker er også sat ud med det formål, at indgå i en perspektivering af hvorfra man ser maleriet, som et billede. Jeg er interesseret i bevægelsen foran planet. Der hvor meningsdannelsen er.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Maleriet er begået med en grund af gesso (grunder) og løs aluminium (pigment) på lærred. Malergrunden har ligget fladt og jeg har dryppet/stænkt tyndt flydende oliefarve på overfladen. Helt praktisk har olien fæstnet den løse grund for maleriet og visuelt kan man sige, at grunden har optaget farven samtidig med at den har opløst konturene, af de intentionelle markeringer.

Title: Iris
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2018-133
Type: Maleri
Material: Gesso, aluminium og olie på lærred
Dimensions: 150 cm x 200 cm
Place of purchase: Christian Andersen
Date: 2018

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt