Kunstneren om værket

Værker fra udstillingen Poserer i det grønne myten om maleriet Frokost i det grønne værker af Kristian Devantiers fortolkning.

Jeg har det sidste år arbejdet på nye værker som er inspireret af maleriet Frokost i det grønne udført af Èdouard Manet, Kristian siger: "jeg syntes at det er interessant, at vælge dette klassiske maleri som inspiration. Det er blevet fortolket af flere kunstnere gennem tiden, jeg finder historien bag og om maleriet interessant, at gå på opdagelse i. Arbejde med fortolkningen af myten om lige netop dette maleri. Det, som fascinerer mig ved maleriet, er ikke historien om pigen/kvinden, der kigger på os - om hun er prostitueret eller ej, men at maleriet var inspireret af maleriet Landlig koncert af kunstneren Giorgione.

I mine værker Poserer i det grønne har jeg bygget videre og skabt nye fortællinger med udgangspunkt i samme historie som den, der skildres i Frokost i det grønne. Jeg skildrer værket med min med min humoristiske tilgang og arbejder med placeringen af figurerne, tilføjer nye elementer og arbejde med fordelingen af køn, enten to eller kun en mand med to nøgne kvinder, der poserer i forskellige stillinger. Jeg arbejder med opstillingen med kvinden i mellem de to herre i græsset foran træerne, som er mere løst malet og her sætter jeg mine figurer med ansigtsløse træk. Der ses ikke hvad for udtryk de har, for de har ingen øjne, munde eller næser. Figurerne er mere grafisk malet og står derfor mere frem i maleriet. Figurerne er min karakteristiske måde at male på, de kan ligne både voksne og børn, figurerne er uden alder og det tilføjer værkerne en uskyldighed, som giver et tvist i denne sammenhæng. Placeringen af figurer er inspireret af placeringen af figurer fra det oprindelige maleri. Yderligere arbejder jeg med at frokosten kan være placeret geografisk i forskellige lande f.eks. Danmark, Saudi-Arabien og Florida".

Værkerne som vises på udstillingen er bl.a. disse malerier En mand forsvinder i det grønne, maleriet handler om et par der er på skovtur i det grønne. De sidder overfor hinanden på tæppet. Hun er nøgen, de sidder der på tæppet og hygger - og med alt hendes herlighed, kommer han til at forsvinde op i træet, og alt der er tilbage af ham er hans stok og hende. Vrede i det grønne handler om en mand og to kvinder. kvinden, som står i midten af maleriet, imellem hende sidder manden og pigen på tæppet. Hendes jalousi kommer op i hende, mens de sidder der på tæppet. Hygge i det grønne handler, som titlen også antyder, om "hygge" imellem de aktører, der spiller med i maleriet. De nyder at være sammen, hun lyser op i guld, den ene mand ryger pibe, den anden peger på pigen i søen - alt er hyggeligt i det grønne.

Title: Nøgne kvinder i det grønne
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2018-114
Type: Maleri
Material: Akryl på lærred
Dimensions: 50 x 50 x 2 cm
Date: 2018

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt