Foto: @stjerngaardfotografi.dk
Foto: @stjerngaardfotografi.dk
Foto: @stjerngaardfotografi.dk
Kunst udført til dette sted

Udsmykning af Rosborg Gymnasium

Christian Finne
2018 / Region Syddanmark
Rosborg Gymnasium Rosborg Gymnasium Vestre Engvej 61 7100 Vejle Danmark
Om værket
"Værket er placeret i en idrætshal ved trampolinerne. Man oplever altså værket hoppende, løbende, legende, larmende - helt modsat en traditionel malerioplevelse, hvor man forventes at stå, sidde eller gå langsomt"Christian Finne, Udsmykning til idrætshallen, Rosborg Gymnasium, 2017

Finne har sammensat 12 printede, malede og lakerede træplader til et kæmpestort værk, der indtager den nye idrætshal på Rosborg Gymnasium. Samlet bliver det ét psykedelisk værk, der sender referencer til 1960’ernes alternative ungdomskultur og utopiske idealer.

 

Værket er et abstrakt billede med en fast struktur, der samtidig åbnes op og bliver til et frit rum. Stregerne og farverne sætter rammerne for den frie leg og kropslig udfoldelse i salen gennem tegningerne i gulvet, hvilket spejles i værkets streger. Der er tale om et monumentalt værk, der arbejder med illusion, og hvor man som beskuer drages ind i værket og et rum, der ligger bag fladen.

 

Hvor Vangsgaard og Aabilles værker udfolder sig med flere forskellige elementer / materialer eller i en bevægelse gennem flere rum, så arbejder Finne mere med et samlet værk, der kan ses fra én position. Og så alligevel ikke. Værket er placeret i en idrætshal ved trampolinerne. Man oplever altså værket hoppende, løbende, legende, larmende - helt modsat en traditionel malerioplevelse, hvor man forventes at stå, sidde eller gå langsomt.

Title: Udsmykning af Rosborg Gymnasium
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0019_2
Type: Integreret kunst
Material: Printede, malede og lakerede træplader
Dimensions: Variable
Date: 2018

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (3)

Foto: @stjerngaardfotografi.dk
Foto: @stjerngaardfotografi.dk
Foto: @stjerngaardfotografi.dk

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt