Foto: Malou da Cunha Bang
Kunstneren om værket
"Jeg bevæger mig  i spændingsfeltet mellem indignation over social uretfærdighed og fascination af magtstrukturers virkningsfuldhed"

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Frygten for ikke at få basal menneskelig kontakt gør, at vi forvrænger og misbruger hinanden. Det siver hele vejen ned fra institutionelle rammer til personlige relationer, hvor det kan være svært at få øje på magten, og at der faktisk er nogen der har den.  Det er den ubehagelige stemning som indfinder sig når en konflikt er tilstede, men ikke bliver italesat – Det eneste man mærker er en lydløs magtkamp.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Ulighed, skjulte magtrelationer og forkrampede forsøg på at finde en ligevægt, er omdrejningspunktet for mit kunstneriske virke.

Jeg bevæger mig  i spændingsfeltet mellem indignation over social uretfærdighed og fascination af magtstrukturers virkningsfuldhed. Det er en interesse for, hvordan umiddelbart neutrale scenarier, påvirker vores personlige liv og hvordan vi navigerer inden for dem.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Det er 6 framegrabs fra en egen film produktion. Filmen hedder Dinner and a Movie part 2/3. De er derefter printet ud på Freja papir 265 gr. Ved at tage udgangspunkt i filmmateriale, lades billederne med antydninger af et narrativt forløb. Billederne bliver en insisterende fastholdelse af et følelsesmæssige limbo.

Title: Uden titel (2)
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2018-071
Type: Foto
Material: Fotoserie af framegrabs fra Dinner and a Movie del 2/3
Dimensions: 120 x 80 cm.
Place of purchase: Malou da Cunha Bang
Date: 2018

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Malou da Cunha Bang
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt