Kunstneren om værket
"Blomsten er normalvis et farverigt og varmt motiv, men i dette vanitas fremstår motivet mørkt, opløseligt og udefinerbart og minder os om livets skrøbelighed"

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Memento Mori er et klassisk motiv og tematik. Visne blomster på et bord, som skal minde os om, at vi skal dø og at livet ikke varer evigt. I dette tilfælde er der tre vaser eller potteplanter på et bord. De minder om kulkraftværker, de er sorte, er vokset sammen og fremstår farveløse som silhuetter og tager form som et dødningehoved. Samtidig gør malerteknikken, at hele motivet synes sløret og på vej til at gå i opløsning. Et dystopisk motiv hentet ind fra dagligstuen. I værket Friends ses en sort silhuet af en potteplante med en aura af lyserød og orange. Blomsten er normalvis et farverigt og varmt motiv, men i dette vanitas fremstår motivet mørkt, opløseligt og udefinerbart og minder os, som i Mementi Mori, om livets skrøbelighed.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Memento Mori og Friends lægger sig fint i forlængelse af mit øvrige arbejde, både materialemæssigt og tematisk. Jeg bearbejder ofte eksistentielle spørgsmål; liv og død, tro og tvivl. Gerne med en humoristisk indgangsvinkel med udgangspunkt i naturen eller det moderne liv.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Det er akryl på ugrundet hørlærred. Lærrederne er lagt på gulvet, er gjort våde med vand, hvorefter en fortyndet

maling er blevet påført. Teknikken gør at der skal arbejdes hurtigt og at der bliver overladt en del til

tilfældighederne, da processen ikke helt kan styres.

Title: Friends
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2018-040
Type: Maleri
Material: Akryl på hørlærred
Dimensions: 61 x 75 cm
Place of purchase: Galleri KANT
Date: 2018

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt