Kunst udført til dette sted

Uden titel

Rasmus Rosengaard
2017 / Region Hovedstaden
Hans Rømer Skolen Hans Rømerskolen Hans Rømersvej 27 3720 Aakirkeby Bornholm Danmark
Om værket
Man kan se værket som et muligt pusterum fra dagligdagens virkelighed, hvor vi konstant ser billeder alle mulige steder. En slags timeout eller stille pause – ligesom hvis man sidder og kigger ind i et bål.”Når jeg er i naturen, går jeg altid med næsen nede i jorden, og så er jeg tit heldig at finde knogler og kranier, stenøkser, søpindsvin og meget andet spændende fra fortiden. Det er jeg fascineret af.”

Hvad forestiller Rasmus Rosengaards maleri? Og er det overhovedet et maleri?  Der er faktisk ikke brugt maling til værket, men et specielt materiale, der hedder “bensort”. Bensort laves ved at brænde knogler fra dyr ved en meget høj temperatur og bagefter knuse resterne til et fint støvagtigt pulver. Det kaldes pigment og bliver så til den sorte farve, som værket er malet med. 

De første malerier, man kender til, er hulemalerier, der blev lavet for omkring 3500 år siden. Her brugte man måske bensort til at male eksempelvis dyr på hulernes stenvægge. Bensort er et materiale, der nærmest kan holde evigt.

Man kan se værket som et muligt pusterum fra dagligdagens virkelighed, hvor vi konstant ser billeder alle mulige steder. En slags timeout eller stille pause – ligesom hvis man sidder og kigger ind i et bål. Et sted, hvor man kan drømme lidt og forsvinde ind i sine egne tanker. Eller måske som en slukket sort skærm, som man selv skal fylde med billeder. Fortidsmennesker brugte billeder til at forstå og gengive deres verden, da de begyndte at male i hulerne. I dag bombarderes vi med billeder på små og store skærme hele tiden og kan i stedet have brug for en pause fra billederne for at forstå verden.

Se mere om værket i skitseforslaget til højre på siden.

Title: Uden titel
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0009-d
Type: Integreret kunst
Material: Bensort på lærred
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt