Kunst udført til dette sted
Kunst udført til dette sted

Pædagogen

Kristian Schrøder
2017 / Region Hovedstaden
Hans Rømer Skolen Hans Rømerskolen Hans Rømersvej 27 3720 Aakirkeby Bornholm Danmark
Om værket
Biblioteket er både meget offentligt og meget privat - det er noget af dét, jeg gerne vil prøve at vise med mit værk,”Biblioteket er et særligt sted; på den ene side altid åbent for alle, og på den anden side skal det også tilbyde ro og plads til fordybelse; på den ene side meget kedeligt, på den anden side et frirum i skolen. Biblioteket er både meget offentligt og meget privat - det er noget af dét, jeg gerne vil prøve at vise med mit værk”

Kristian Schrøder har lavet et værk, der består af to dele: en hvid møbelagtig skulptur, der hænger ned fra loftet i biblioteket, og to bogtrykkerplader, der hænger i en ramme på væggen ved siden af. Skulpturen er en model af et møbel fra et flere hundrede år gammelt maleri, hvor man ser bibliotekarernes helgen Skt. Hieronymus sidde i et lidt besynderligt ”arbejdsværelse”, der ligger åbent og midt inde i en søljehal - er det et møbel, en platform eller måske netop en skulptur?

Trykket, der hænger på væggen, består af en masse billeder, der alle har forbindelse til skulpturen. Der er fx arkitekturmodeller, øjne der kigger intenst på os og satiretegninger. Når vi ser de mange billeder ved siden af hinanden, begynder vi måske at lede efter måder, som billederne hænger sammen på. Og hvordan billederne hænger sammen med skulpturen. Mens vi leder efter noget vi kan genkende, farer vi måske vild og finder i stedet noget helt andet. Det er noget af det, man kan i kunstværker og ved at på biblioteket.

Se mere om værket i skitseforslaget til højre på siden.

Title: Pædagogen
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0009-c
Type: Integreret kunst
Material: Krydsfiner, aluminium, tryk
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt