Kunst udført til dette sted
Kunst udført til dette sted

Imago

Anne Sofie Meldgaard
2017 / Region Hovedstaden
Hans Rømer Skolen Hans Rømerskolen Hans Rømersvej 27 3720 Aakirkeby Bornholm Danmark
Om værket
Titlen ’Imago’ er latin og betyder en form for billede, som vi har inde i hovedet. Derfor er ’Imago’ også forbundet med minder, drømme og fantasi, og hvordan vi kan forestille os, at ting vi kender kunne være på en anden måde.
”Jeg kan godt lide blomster. Både at kigge på og især at male. Blomster er underlige smukke livsbekræftende små mirakler. Men for mig er det formerne og farverne i blomsterne, der er det vigtige. Jeg har også malet andre hverdagsting som pølsemadder og legoklodser.”

Anne Sofie Meldgaard maler ofte billeder af farverige, vilde blomster eller hverdagsting. De blomster og planter, hun maler, er ikke nogen, man kan gå ud og finde i naturen – i stedet kalder hun dem fantasiblomster.  Man kan genkende dem, men kun lidt. Titlen ’Imago’ er latin og betyder en form for billede, som vi har inde i hovedet. Derfor er ’Imago’ også forbundet med minder, drømme og fantasi, og hvordan vi kan forestille os, at ting vi kender kunne være på en anden måde.

I flere tusind år har mennesker været interesseret i at bruge blomster som motiv i kunsten. I antikken brugte man blomster- og plantemotiver til at udsmykke bygninger. Og I 1600-tallet var det meget populært at male blomster, der var opstillet på forskellige måder sammen med eksempelvis vaser, insekter eller frugter.

Anne Sofie starter altid med at skitsere krukken til sine blomsterbilleder. Når hun maler selve blomsterne, er der ikke noget forlæg – her maler hun bare.

Se mere om værket i skitseforslaget til højre på siden.

Title: Imago
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0009-a
Type: Integreret kunst
Material: Olie på lærred
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (3)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt