Kunst udført til dette sted
Foto: I DO ART Agency
Foto: I DO ART Agency
Foto: I DO ART Agency
Kunst udført til dette sted

COLOUR SPACES: Horisontal Fields

Christina Augustesen
2017 / Midtjylland
VIA University College VIA University Collage Skeibyvej 1 8240 Risskov Danmark
Kunstneren om værket
Kendetegnet for værket er at det medierer sansningen af lys og farver. Lyset og farverne er komponeret så lysintensiteter ændrer sig og nye farver opstår.

Med syv enkeltstående lysværker, der horisontalt forbinder sig på tværs af kantinens modervæg, har Christina Augustesen frembragt det samlede lysværk Colour Spaces: Horisontal Fields. Værket er særligt produceret til VIA Campus N og er udfærdiget i samarbejde med Statens Kunstfond. Om værket udtaler Augustesen sig:

“Serien her tager afsæt i min inspiration fra naturens side; dens flader, retninger og ikke mindst farvepalette. Herfra transporterer jeg mine ideer igennem mit kunstige lysunivers, hvor jeg til dette formål har forsøgt at komponere et minimalistisk og abstrakt landskabsmaleri. Dette bestående af syv enkeltstående lysenheder, der tilsammen danner et vedvarende og pulserende lysfænomen, som kan opleves døgnet rundt. Den endelige farvekomposition er sammensat af inspiration fra min pendlen imellem København og Aarhus og dertil koblet mine overvejelser omkring de eksisterende farvekoder, som udfolder sig på VIA Campus N.”

Værket, der strækker sig over en 25 meters vægflade, og hvis farvematrix eksempelvis referer til gul-grønne sennepsmarker, brunrøde trækroner og violette aftenhimler, er ligeledes komponeret med en orientering omkring den eksisterende arkitekturs horisontale linjer og bevægelser. Augustesen tilføjer:

“Serien søger også ind i en fascination af det horisontale, det laterale. Fra at udvide sine faglige og menneskelige horisonter til bl.a. det at skifte mellem fortidige, nutidige og fremtidige horisonter; det laterale subjekt, som et åbensindet, nysgerrigt og søgende væsen. Sidstnævnte udsagn er med tanke på de mange studerende, som hver dag møder ind for at tilegne sig nye erfaringer.”

Colours Spaces: Horisontal Fields er doneret af Statens Kunstfond, som et stedspecifikt værk, til VIA Campus N.

Materialer:

Værkerne består af akrylplader med semitransparente og farvede filtre, der diffuserer og indrammer lyset.

Disse belyses med en skjult og kunstig belysning (hvidt og farvet lys), som styres i sekvenser. Dette lys er programmeret forskudt, så den samlede lyssætning aldrig er den samme og derved altid er unik.

Tekst af Michael Roloff

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Lyskunstværket COLOUR SPACES: Horisontal Fields – er en serie på syv værker der i en horisontal forbindelse udspænder kantine rummet i VIA University College, Aarhus – hvor værket faciliterer en visuel velkomst og langsom dynamisk tilstedeværelse.

Serien her tager afsæt i min inspiration fra naturens side; dens flader, retninger og ikke mindst farvepalette. Herfra transporterer jeg mine ideer igennem mit kunstige lysunivers, hvor jeg til dette formål har forsøgt at komponere et minimalistisk og abstrakt landskabsmaleri. Dette bestående af syv enkeltstående lysenheder, der tilsammen danner et vedvarende og pulserende lysfænomen, som kan opleves døgnet rundt. Den endelige farvekomposition er sammensat af inspiration fra min pendlen imellem København og Aarhus og dertil koblet mine overvejelser omkring de eksisterende farvekoder, som udfolder sig på VIA Campus N.

Hvert værk i serien har sin egen farvematrix der udspiller sig imellem værkets farvefiltre og dets skiftende hvide og farvede lys. Lyset og farverne forandres i en langsom dynamik – og skaber et skift i værkernes horisontale linjer og flader. Kendetegnet for værket er at det medierer sansningen af lys og farver. Lyset og farverne er komponeret så lysintensiteter ændrer sig og nye farver opstår.

Værket, der strækker sig over en 25 meters vægflade, og hvis farvematrix eksempelvis referer til gul-grønne sennepsmarker, brunrøde trækroner og violette aftenhimler, er ligeledes komponeret med en orientering omkring den eksisterende arkitekturs horisontale linjer og bevægelser. Serien søger også ind i en fascination af det horisontale, det laterale. Fra at udvide sine faglige og menneskelige horisonter til bla. det at skifte mellem fortidige, nutidige og fremtidige horisonter; det laterale subjekt, som et åbensindigt, nysgerrigt og søgende væsen. Sidstnævnte udsagn er med tanke på de mange studerende, som hver dag møder ind for at tilegne sig nye erfaringer

Hvordan kan værkerne ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Værket knytter sig til min fascination af lyset – især lysets immaterielle karakter i sam­spillet med overfladers materialitet og farver. Kendetegnet for mine værker er at de arbejder i feltet mellem det to og tredimensionelle og alt efter lysets intensitet og graduering betones for-, mellem- og baggrund.

Mine værker afspejler ligeledes min interesse for dagslyset og dets foranderlige karakter i forhold til farve, intensitet og retning.

Hvilke materialer/teknikker har du brugt?

Materialer: Værkerne består af akrylplader med semitransparente og farvede filtre, der diffuserer og indrammer lyset. Disse belyses med en skjult og kunstig belysning (hvidt og farvet lys) som styres i sekvenser. Dette lys er programmeret forskudt, så den samlede lyssætning aldrig er den samme og derved altid unik.

Colours Spaces: Horisontal Fields er doneret af Statens Kunstfond, som et stedspecifikt værk, til VIA Campus N.

Title: COLOUR SPACES: Horisontal Fields
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0020
Type: Integreret kunst
Material: Lyskunstværker til VIA University Collage
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (5)

Foto: I DO ART Agency
Foto: I DO ART Agency
Foto: I DO ART Agency

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt