Tied Up 15/2017

Steen Ipsen
2017
Kongelig Dansk Ambassade, Japan Kongelig Dansk Ambassade, Japan 29-6, Sarugaku-cho Shibuya-ku 150-0033 Tokyo Japan
Kunstneren om værket
"I dette værk er tanken bag at lave en skulptur i skulpturen."Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Jeg har i flere år arbejdet med at modellere forskellige elementer sammen. I dette værk er tanken bag at lave en skulptur i skulpturen. Jeg har således lavet en skulptur, der er dækket af en anden skulptur, men således at de to skulpturer er modelleret sammen til en enhed.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Jeg har altid arbejdet med form og dekoration og det vil man kunne se, hvis man følger mine forskellige temaer over en årrække, hvor jeg i alle mine arbejder retter fokus mod form og dekoration, men også min egen opfattelse af, hvordan man kan anvende geometrien på en mere abstrakt måde.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

I det aktuelle værk er leret til kugleelementerne først modelleret ned i gipsforme (jeg laver selv alle mine gipsforme til elementerne). Herefter modelleres kuglerne sammen til værket. Når skulpturen er modelleret sættes den til tørring og når den er fuldstændig tør, håndslibes den med sandpapir til elementerne er helt glatte. Herefter forglødes skulpturen i keramikovnen og den er klar til glasering. Jeg glaserer, re-glaserer og brænder værker tre-fire gange, så skulpturen er helt glat og monokrom i glasuren og uden fejl. Herefter er skulpturen klar til, at jeg binder den op med PVC, som danner kontrast og dekoration til værkets form.

Title: Tied Up 15/2017
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2017-051
Type: Keramik
Material: Keramik og PVC
Dimensions: 34 cm x 43 cm x 39 cm
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt