Foto: Roar Paaske

Week Forms/Ugeformer

Ditte Lyngkær Pedersen
2017 / Midtjylland
Horsens Statsskole Horsens Statsskole Studentervænget 2 8700 Horsens Danmark
Kunstneren om værket
"I min kunstneriske praksis beskæftiger jeg mig med visuel tænkning og perception. Jeg undersøger, hvordan vi systematiserer abstrakte begreber med former og farver."

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Jeg har valgt at arbejde med træsnit i birkefiner og en knækket sort farve, da træstrukturen glimter i baggrunden når pladen trykkes.

Det simple motiv optræder derved i en fornemmelse af et rum, som minder mig mest om den farve jeg ser, når jeg lukker øjnene og jeg forestiller mig en af figurerne.

Figurerne er baseret på interviews med syv personer. Jeg har spurgt dem om, hvordan de visualiserer tid og helt specifikt, hvordan de opfatter en uge. De detaljerede beskrivelser har jeg tolket og reduceret til en række ståltrådsmodeller, som jeg derefter har tegnet og snittet i træpladerne. Dette har resulteret i syv motiver med hver deres unikke form, hvor titlen afslører, hvordan de syv dage ofte opdelt i hverdage og weekenden relaterer sig til hinanden for den enkelte person.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Projektet har hentet inspiration fra perceptionsteori og fænomenet synæstesi, som betyder samsansning. Blandt andet har den britiske psykolog Francis Galton lavet træsnit i1800 tallet, baseret på interviews med personer om deres visualiseringer af talrækker.

For mig har træet den organiske struktur, som går godt i spænd med, hvor naturligt den specifikke figur (som repræsenterer et udsnit af et større fraktalt system,) optræder i den enkelte persons opfattelse af tid.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Jeg bruger kunsten til at afdække diversiteten i vores måde at visualisere og opfatte vores omgivelser på. Jeg arbejder ofte deltagerbaseret, serielt og med oversættelser fra et materiale til et andet, for at studere og reducere informationerne til det mest centrale og for at opnå et enkelt udtryk.

I dette projekt lægger træsnittene i fin forlængelse af tidligere projekter, hvor jeg tilstræber at finde måder og materialer at gengive immaterielle og sanselige oplevelser med.

Title: Week Forms/Ugeformer
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2017-grafikserie1g-ed2
Type: Grafik
Material: Træsnit på papir
Dimensions: 56 × 76 cm
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Roar Paaske
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt