Foto: Jan Søndergaard
Kunstneren om værket
"Mit arbejde vedrører eller udspringer ofte fra ideen om et fantasi museum."Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Værket har sit grundlag i flere forskellig kilder, erindringer og interesser. Tæt på mine forældres hjem står en offentlig skulptur, en søhest støbt i bronze. I løbet af min barndom har skulpturen hovedsageligt fungeret som et knudepunkt og et geografisk referencepunkt for områdets teenagere. For nyligt er denne skulptur poppet op i min bevidsthed igen og Planet Sunday er lavet ud fra tanken om at lave en slags remix af søhestskulpturen. Jeg kan overordnet godt lide søhestens statiske, næsten todimensionelle udtryk hvilket besidder en elegance kombineret med en vis skrøbelighed.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Mit arbejde vedrører eller udspringer ofte fra ideen om et fantasi museum. Selv om Planet Sunday er unik i sit visuelle udtryk er værket skabt ud fra en holistisk idé, hvor skulpturen deler udtryk, fremstillingsform og stemning med en større gruppe kunstværker skabt i samme periode. Den står helt alene som i et konventionelt skulpturbegreb, men den vertikale krop er ikke tænkt som autonom eller adskilt men som et værk, der er inkluderet i dialog med andre skulpturer.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Skulpturen er udformet i ler og efterfølgende støbt i gips. Den har et skelet af stål som er forankret i en sten.

Title: Planet Sunday
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2017-135
Type: Skulptur
Material: Gips, stål og granit
Dimensions: 191 cm x 63 cm x 59 cm
Place of purchase: Bianca D'Alessando
Date: 2016

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Jan Søndergaard
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt