Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Kunst udført til dette sted

I tegn og teorier - mit UNIVERS

Tanja Nellemann Kruse
2017 / Midtjylland
AARHUS TECH Midtbyskolen, Århus Tekniske Skole, Dollerupvej 2 Århus N, 8200 Danmark
Kunstneren om værket
Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Jeg blev inviteret til at lave en borgerinvolverende udsmykning I tegn og teorier – mit UNIVERS. På den baggrund blev en klasse fra gymnasiet, involveret i udviklingen af min ramme for værket. Omdrejningspunktet er fremtiden som en faktor, som vi alle skal forholde os til før eller siden. Netop ved at involverer repræsentanter fra en kommende generation, de unge gymnasieelever der går på gymnasiet som også kommer til at skabe fremtiden, synes jeg det gav mening til en stedsspecifik udsmykning.

 

En anden overvejelse var, at lave en masse cirkler forbundet i en slags netværk, med sætninger om fremtiden udarbejdet også i samarbejde med de unge. En netværkstankegang og et forsøg på at sammenkoble alle de forskellige versioner eleverne og jeg kom med. Denne netværksanskuelse er også en tanke fra Lene Andersens bog Global gearskift, der netop handler om at vi står på kanten til en ny tidsalder og siger farvel til industrisamfundet. Og delelementerne som de unge har udviklet bliver en del af et større hele.

 

En tredje overvejelse er, at involverer flere fagligheder i researchen på udviklingen af kunstværker. Og vise at der altid er forbundet en vis form for research, inden et kunstværk udvikles. Derfor blev både en fremtidsforsker, en filosof og en fysik professor involveret i den fremtidsdag jeg arrangerede, for at sætte tanker i gang hos de unge og jeg selv, og for at starte en brainstorming på, hvordan vi forholder os til en kommende fremtid.

 

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Jeg har før lavet involverende projekter, hvor jeg er initiator og sætter rammen op for et kunstværk men herefter inviterer borgergrupper, til at komme med bidrag ind i værket. Dette skaber større ejerskab til kunstværket og stedet kunstværket optræder i. Derudover arbejder jeg ofte med tekst, skiltning og laserskåret tekster i mine værker.

 

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Materialerne til denne udsmykning har jeg valgt skulle være forskelligartet. Træ, plexiglas, spejl og metal kom i spil under udarbejdelsen, af de konkrete cirkler der udgør delelementer til den samlede udsmykning på de to endevægge i UNIVERS bygningen, på Aarhus Gymnasium i Aarhus. De unge har fået undervisning i illustrator og således fået kendskab til, hvordan man laver en skærefil klar til en lasercutter, som findes mange steder.

Title: I tegn og teorier - mit UNIVERS
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2014-0098
Type: Integreret kunst
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (11)

Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Foto: Barbara Katzin
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt