Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
BYGST

Embracing Spaces - Dialog med Træ og Sten

Alfio Bonanno
2017 / Sjælland
KU, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Fredensborg KU, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Fredensborg Nødebovej 77A 3480 Fredensborg Danmark
Om værket

På Skovskolen i Nødebo favner krogede egestammer hæftet på tons tunge granitsten en grøn kile mellem skolens bygninger. Det er kunstneren Alfio Bonanno, der har ladet sig inspirere af den lokale natur: den mægtige Grib Skov beliggende i det bakkede og stenrige morænelandskab, som istiden efterlod i Nordsjælland. Alfio Bonanno har sammen med faglærere og elever hentet stammer og sten og skabt værket Embracing spaces – dialog med træ og sten. Gennem tre uger arbejdede kunstneren sammen med skolen – fra en indledende åben brainstorme om stedets karakter og muligheder med en stor del af skolens medarbejdere, studerende og elever til en kreativ og dynamisk proces om realisering af værket med en mindre gruppe af faglærere og skov- og naturteknikerelever.

Værket udgør et forløb gennem den grønne kile – fra en stor vandreblok ved Skovskolens auditorium til et vandhul i den anden ende af kilen. Forløbet udgøres af store stenblokke, hvor nogle ligger som selvstændige monolitter mens andre bærer krogede forgreninger og stammer af egetræ. Sten og forgreningerne skaber små rum og samlingssteder, som Skovskolens studerende og elever indtager til pauser eller gruppearbejde, når vejret er godt.

Afslutningen af forløbet markeres af et fem meter højt tårn, der ligger som et pejlemærke ved søen i den nordlige ende af kilen. Tårnet består lange lærkebrædder i forskellige længder og dimensioner, der er ligger lag på lag, som frø i en kogle. De øverste meter af brædderne er brændte og med huller, hvorigennem himlen skimtes. De lange brædder svajer, når det blæser, så tårnet fremstår levende som de træer, der omgiver stedet.

-Søren Præstholm, Skovskolen

Title: Embracing Spaces - Dialog med Træ og Sten
Department: BYGST
Object Number: BYGST-2017-19
Type: Integreret kunst
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (6)

Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm
Foto: Søren Præstholm

DOCUMENTS (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt