Foto: Kristian Touborg

Gate towards garden

Albert Grøndahl
2017 / Region Midtjylland
Center for Sundhed Center for Sundhed Stationsvej 35 7500 Holstebro Danmark
Kunstneren om værket
"Mine værker undersøger den menneskelige eksistens og dets natur ud fra motiver, som tilsammen vidner om en rejses bevægelse"Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

I min praksis bevæger jeg mig ud fra fotografiske principper, men det er ikke nødvendigvis tale om fotografi i traditionel forstand

- det er interaktionen, nysgerrigheden og den sociale kontakt med mine omgivelser, der har min interesse.

Mine værker undersøger den menneskelige eksistens og dets natur ud fra motiver, som tilsammen vidner om en rejses bevægelse.

En eksistentiel rejse som er sammensat af personlige begivenheder og oplevelser fremfor et decideret tilhørsforhold til et geografisk sted.

I mit arbejde påtager jeg mig rollen som “indsamler” af materiale, hvis grundlag er omdrejningspunktet for en udveksling med mine omgivelser. Denne udveksling er fæstnet i motivet og er begivenheder, som har min tilstedeværelse og personlige forbindelse til fælles. Den personlige forbindelse til motivet er meget vigtig og en gennemgående relation i mine værker.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Mine værker bliver i den begyndende fase skabt i et dokumentarisk forløb. Disse værker repræsenterer begivenheder og de præsenteres på lige fod, i en form af collage skulptur og installationer. I skabelsen af alt arbejde, herunder (de erhvervede værker til Statens Kunstfond) er autenticiteten imellem mig og begivenheden en vigtig del. Den teknik jeg bruger tillader mig at efterlade fysiske spor, i form af fingeraftryk og penselstrøg og hvert lille skridt jeg tilbagelægger, vil være aflejret i værkets metalliske overflade.

Den førnævnte  autenticitet vender så og sige tilbage til den unikke indfangelse af det “erobrede” fotografiske moment, som det færdige værk kommer fra.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Teknik: Fotografisk emulsion på bladsølv/guld. Der er tale om værker fremkaldt i mørkekammer, fremkaldt med sølvbaseret fotografisk kemi. Denne teknik slår rod i en fascination for det kemiske aspekt af fotografiets mineralske stoflighed, og det tillader mig at skabe et dynamisk samspil mellem referencer og tekstur, hvor hvert enkelt værk figurerer, som en unik ikke-reproducerbar flade.

Tilsammen danner værkerne en brudt fortælling om afbrudte øjeblikke, hvor de hver især kunne være blevet en fortælling i sig selv.

Løftet ud af deres oprindelige sammenhæng forbliver de en afspejling og står tilbage, som fiktive fragmenter af en følelsesmæssig undersøgelse.

Title: Gate towards garden
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2017-087
Type: Foto
Material: Gelatinesølv-emulsion på bladsølv
Dimensions: 111 x 83 x 4
Place of purchase: Sunday-S Gallery
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Kristian Touborg
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt