Foto: Copenhagen Fashion Week

YASMINA (kjole fra kollektionen SQ2, Nicholas Nybros AW16 kollektion)

Nicholas Nybro
2016
Kunstneren om værket

Jeg arbejdede med 3 dele i kollektionen: flugten, uskylden og den store kærlighed, det bankende hjerte.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Kjolen Yasmina er fra Kollektionen SQ2, som er efterfølgeren til kollektionen SQ1, der begge er bygget over H.C. Andersens eventyr, Snedronningen. SQ2 er den afsluttende del af fortællingen, og repræsenterer efteråret og vinteren. Jeg arbejdede med 3 dele i kollektionen: flugten, uskylden og den store kærlighed, det bankende hjerte.

Modeshowet som kjolen var er en del af, var en kommentar til den flygtningekrise, der netop var blusset op i perioden op til modeshowet. Yamina er fra den 3.del af kollektionen og showet og var en hyldest til den store kærlighed, det bankende hjerte og blodet der flyder i kroppen.

Showet/kollektionen sluttede af med 4 meget dramatisk indgange, som for mig skulle få folk til at tænke på blod der flyder.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

SQ2 var den svære efterfølger til den store succes jeg fik med SQ1. Heldigvis gik det mindst lige så godt, og for mig var det vigtigt, at de to kollektioner begge blev en kommentar til den politiske situation, der netop var i Danmark på det tidspunkt. Jeg blev meget bevidst om ved de 2 kollektioner, at man via mode også kan kommentere og stille spørgsmål til verdenen omkring os. Denne kjole var søsteren til en kjole som Ghita Nørby bar ved et kunstnerbal hos dronningen. Kollektionen skabte meget debat, og gjorde mit navn endnu mere kendt i den brede befolkning. Kjolen Yasmina er blevet båret af skuespilleren Mille Lehfeldt, da hun var værtinde ved Bodilprisen 2017.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Kjolen Yasmina er lavet i et tyndt polyester materiale, der minder lidt om faldskærmsstof. Overfladen på stoffet ser vådt ud og understreger referencen til blodet der flyder.

Det meget særlige ved kjolen er de lange ærmer. På ærmerne er der syet håndskåret pvc pailetter. Pailetterne er alle forskellige i bredde og længde, de er påsyet en og en. Min ide var, at det skulle ligne, at man trak et blodspor efter dig.

En sjov detalje er, at vi brugte så meget rød pvc til pailetter, at vi købte alt, hvad der var i Europa for at kunne lave kjoler til SQ2.

Title: YASMINA (kjole fra kollektionen SQ2, Nicholas Nybros AW16 kollektion)
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2017-004
Type: Tekstil
Material: Blodrød babydoll kjole i 100% Polyester. På ærmerne er der påsyet lange håndskæret PVC pailetter
Dimensions: Størrelse 38
Place of purchase: Indkøbt hos Nicholas Nybro
Date: 2016

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Copenhagen Fashion Week
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt