Foto: Copenhagen Fashion Week

RUKHSANA (kjole fra kollektionen SQ2, Nicholas Nybros AW16 kollektion)

Nicholas Nybro
2016
Kunstneren om værket

Jeg arbejdede med 3 dele i kollektionen: flugten, uskylden og den store kærlighed, det bankende hjerte.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Kjolen Rukhsana er fra Kollektionen SQ2, som er efterfølgeren til kollektionen SQ1 som begge er bygget over H.C. Andersens eventyr, Snedronningen. SQ2 er den afsluttende del af fortællingen, og repræsentere efteråret og vinteren. Jeg arbejdede med 3 dele i kollektionen: flugten, uskylden og den store kærlighed, det bankende hjerte.

Modeshowet som kjolen var er en del af, var en kommentar til den flygtningekrise der netop var blusset op i perioden op til modeshowet. Rukhsana er fra den 1.del af showet/kollektionen og modellerne i den del af kollektionen var mørk klædte og der var reb og bånd som blev brugt til at lukke tøjet. Som accessoires var der lavet tasker og hatte af æsker og kasser som skulle illudere de ting som man tog med på flugt. Hatten til kjolen Rukhsana er lavet af smykkeæsker som en kommentar til at Inger Støjberg der netop havde forslået hvor vidt man kunne fratage flygtning deres smykker som en form for betaling.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

SQ2 var den svære efterfølger til den store succes jeg fik med SQ1. Heldigvis gik det mindst lige så godt og for mig var det vigtigt at de to kollektioner begge blev en kommentar til den politiske situation der var i Danmark på det tidspunkt. Jeg blev meget bevidst om ved de 2 kollektioner, at man via mode også kan kommentere og stille spørgsmål til verdenen omkring os.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Rukhsana er lavet i et blondemateriale, men ikke som traditionelle blonder. Stoffet har en bund og her i, er der indskudt en form for polyestergarn der laver blonden. Blonden forestiller en blomst, men har rå kanter, så det nærmest ligner at blonden er i opløsning.

Den fine blanding af det rå og romantiske var netop det der gjorde jeg brugte materialet. Kjolens manchetter bliver bundet med grove reb, og hals udskæringen bliver på samme måde lukket med et reb, igen en blanding imellem det smukke/romantiske og det rå.

Title: RUKHSANA (kjole fra kollektionen SQ2, Nicholas Nybros AW16 kollektion)
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2017-003
Type: Tekstil
Material: Semi transparent blonde materiale i 62% Polyester 38% Bomuld Med bomulds bindereb
Dimensions: Størrelse 38
Place of purchase: Indkøbt hos Nicholas Nybro
Date: 2016

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Copenhagen Fashion Week
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt