Foto: Copenhagen Fashion Week

OLGA (kjole fra kollektionen SQ1, Nicholas Nybros SS16 kollektion)

Nicholas Nybro
2015 / Sjælland
Hvalsø Skole Hvalsø Skole Skolevej 5 4330 Hvalsø Danmark
Kunstneren om værket

Kollektionen blev til en hyldest og en humoristisk kommentar til den danske sommer, de varme sensommer aftner, den idylliseret landmandsdrøm og høsten.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Kjolen Olga er fra kollektionen SQ1 som var første del ud af 2 sammenhængende kollektioner, der begge tog udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr Snedronningen.

I SQ1 var der fokus på den først halvdel af eventyret, hvor den unge pige Gerda rejser igennem foråret og sommeren for at finde drengen Kay. Kollektionen blev til en hyldest og en humoristisk kommentar til den danske sommer, de varme sensommer aftner, den idylliseret landmandsdrøm og høsten.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Kollektionen SQ1 og især kjolen Olga, var med til manifestere mig som en dansk designer man ikke kan komme uden om. Indtil den kollektion havde modebranchen ikke troet på, at jeg ville blive ved, og havde mest af alt grint lidt af de kollektioner jeg præsenterede, men med denne kollektion og modeshowet, var der ikke længere tvivl, jeg var kommet for at blive. I modeshowet havde jeg en kommentar til danskhed og vores nationalflag dannebrog, som jeg synes Dansk folkeparti desværre havde fået gjort til deres. Derfor var bagtæppet til modeshowet et 6m. højt dannebrog.

Den store Australske sangerinde Sia har senere båret Olga kjolen ved et stort amerikansk tv-show.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Olga var et eksperiment for mig, med et nyt materiale. Jeg havde lyst til at bruge bast, da det har klare referencer til hø, så vi prøvede forskellige teknikker af. Basten er først blevet vasket og dampet for at få det helt lige. Derefter er det syet på i lag, og er efterfølgende klippet til i form. Bastdelen er påsyet en overdel lavet i transparent silke organza, der som modspil til det tunge bast laver en luftig overdel.

Title: OLGA (kjole fra kollektionen SQ1, Nicholas Nybros SS16 kollektion)
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2017-002
Type: Tekstil
Material: Bast/raffia syret på lærredsstof. Overdelen er i silkeorganza
Dimensions: Størrelse 38
Place of purchase: Indkøbt hos Nicholas Nybro
Date: 2015

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Copenhagen Fashion Week
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt