INDKØBT TIL UDLÅN
Foto: Jakob Hunosøe
Foto: Jakob Hunosøe
INDKØBT TIL UDLÅN

PUMPKIN

Saskia Te Nicklin
2017 / Region Midtjylland
Center for Sundhed Center for Sundhed Stationsvej 35 7500 Holstebro Danmark
Kunstneren om værket

Tanken om at et menneske kan blive indkapslet i tid og rum, for at dukke op flere hundrede år efter i så smuk en tilstand, finder jeg befriende.

Hvilke tanker ligger der bag dette værk?

I de seneste par år har jeg arbejdet koncentreret med tegning og skulptur. Maleri har altid været en stor del af mit virke, men mere som en viden der ligger til baggrund for mine arbejder. På udstillingen viste jeg tre aluminiumsplader der hænger vandret. Jeg blev inspireret af en bog fra 1580'erne, De Arte Natandi, der illustrerede og forklarede de forskellige svømmemetoder og teknikker der var. Derudover har jeg læst bøger og arkæologiske magasiner, der omhandler de Skandinaviske og Nordtyske mosefund. Det er denne hud og disse kropsdele jeg er meget fascineret af. Tanken om at et menneske kan blive indkapslet i tid og rum, for at dukke op flere hundrede år efter i så smuk en tilstand, finder jeg befriende. Jeg bruger materialer som metal, plastik og lim, for at give en modsætning til kroppen, samtidigt håber jeg at få beskueren til at tænke på den nye digitale kropslighed, dets betydning samt konsekvens.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Værket ligger i forlængelse af mit tidligere arbejde, med fokus på nogle af de områder der optager mig lige nu såsom alder og ungdom, religion/spiritualitet og materialitet.

Hvilke materialer og teknikker har du brugt?

Materialer er aluminiumsplader, trælim, tusch og grafit (blyant), samt en plastikpose. Teknikken består i at jeg maler former med forskellige typer trælim på plastiklagner. Når limen er tørret, kan jeg pille den af plastiklagnet og derefter påføre denne 'limhud' på aluminiumspladen. Limen har også den egenskab, at den kan efterligne det underlag den nu måtte ligge på. Andre gange maler jeg limen direkte på aluminiumspladen, samt mixer limen med en farve.

Title: PUMPKIN
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2017-069
Type: Mixed Media
Material: ALUMINIUM, TRÆLIM, GRAFIT, TUS, PAPIR
Dimensions: 125 X 250 X 0,2 cm
Place of purchase: Indkøbt hos Saskia Te Nicklin
Date: 2017

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Foto: Jakob Hunosøe
Foto: Jakob Hunosøe
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt