Kunst udført til dette sted
Skitseforslag
Kunst udført til dette sted

Klippe til Langenæs

Camilla Nørgård
2016 / Midtjylland
Langenæsstien Langenæsstien Langenæsstien 8 8000 Aarhus C Danmark
Kunstneren om værket
Idéen er at give Langenæs sine klippeskrænter og sin flint tilbage.

Idéen

Idéen er at give Langenæs sine klippeskrænter og sin flint tilbage. De skrænter, der blev gravet væk ved banegraven, genindførte noget vildt, noget sten, noget magi til stedet.

Klippen virker som om den bryder op gennem jorden og krænger den til side og har en størrelse så den bliver et markant element i landskabet. Den er et konglomerat af indsamlede og indstøbte sten fra området. Den er støbt på stedet i indfarvet beton.

Beliggenhed

Klippen ligger langs med Langenæsstien, på det højeste punkt i parken. Landskabet falder derefter ned af mod ”dalen”. Klippen er med til at give parken et sted og understrege parken som natur. Ved at komme op gennem jorden, bryder den parkens væg til væg tæppe af græs.

Mødested

‘Vi mødes på klippen!’. Klippen er både et plateau, en langstrakt klippeplatform, man kan gå henover, sidde på og lege på, men også bare en stor magisk klippesten, der ligger der. Flere steder er klippen udformet, så den er oplagt at slå sig ned på.

Der er lavet en mindre klippeudgave et stykke lidt længere nede i terrænet, som skaber rum imellem klipperne og er et oplagt sted for leg. Klippen ligger lige præcis mellem institutionerne og parken, mellem den nye indgang til Langenæsbyggeriet og Ho Chi Minh-stien. Den er stor nok til at flere kan være der på samme tid. Den kan være et mødested, et legested, hvilested – hvad man har lyst til.

Title: Klippe til Langenæs
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2016-0060
Type: Skulptur
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (19)

Skitseforslag

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt