Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Kunst udført til dette sted

Normalt Spektrum

Astrid Marie Christiansen
2016 / Hovedstaden
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Afd. Bispebjerg Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Afd. Bispebjerg Bispebjerg Bakke 30 Indgang 16 D, 1 sal. 2400 København NV Danmark
Om værket

Jeg kan bedst lide, når mine malerier har en kammerat. Jeg er meget bange for, at de skal hænge og være ensomme

Astrid Marie Christiansens kunstopgave ”Normalt Spektrum” til  Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center på Bispebjerg Hospital  blev indviet i november 2017.

Kunstopgaven består af adskillige malerier, der ikke kun taler sammen med hinanden, men også går i dialog med både arkitektoniske elementer og praktiske funktioner på stedet. Værkerne danner en helhed på flere forskellige måder; dels er de bundet sammen af Christiansens karakteristiske farvepalette og maleriernes geometriske motiver og dels passer malerierne rent fysisk ind i hinanden, som dele af et puslespil. Dette omtaler Christiansen som, at hendes værker er ”kammerater med hinanden” – man ville kunne samle malerierne til ét stort billede, hvis man ville. Dette giver værkerne nogle sjove kanter, indhak og dimensioner, som også gør, at man må bukke kroppen, dreje hovedet og nogle gange stå på tæer, for at få alle detaljerne med. Dette håber Christiansen vil give patienter, pårørende og personale mulighed for at gå på opdagelse, da det godt kan tage mange ture rundt på afdelingen for at se, hvilke malerier, der er kammerater med hinanden.

Arkitekturen spiller også en stor rolle, hvilket eksempelvis kan ses i forhold til vinduerne, hvis størrelser er samme størrelse som nogle af malerierne. Nogle af malerierne har også fået motiv efter vinduesspejlinger eller personalets post- it stationer.

Selv siger kunstneren om opgaven: ”Arkitekturen og de eksisterende forhold har dikteret meget af udsmykningen. Især har jeg forsøgt at bruge afdelingens vinduer, for at give følelsen af mere luft og flere udveje. Den legesyge stemning i malerierne er dels til ære for børnene, men bestemt også for at trække noget alvor ud af situationen for forældrene.”

Christiansen har været meget glad for det gode samarbejde med afdelingen, som har turdet lege med i hendes univers af slikfarver og former og ikke mindst for den varme modtagelse, der har været af værket.

”Det er ikke hverdagskost, at så stort og originalt et værk kan indvies på et offentligt hospital. De børn og forældre, der kommer her, er ofte forpinte, udmattede eller bange – eller måske det hele på én gang," siger Kresten Drørup, Centerchef ved Børne- og Ungepsykiatrien Region Hovedstaden. "De forventer ikke, at få en kunstoplevelse – og måske netop derfor – er det så vigtigt, at vi alligevel kan give dem den gave.”

 

Title: Normalt Spektrum
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0008
Type: Integreret kunst
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (10)

Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen
Foto: Torben Petersen

DOCUMENTS (1)

Skitser (PDF)
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt