Kunst udført til dette sted

Mos og Klæde

Anna Borgman
Candy Lenk
2016 / Syddanmark
University College Lillebælt, Campus Odense University College Lillebælt, Campus Odense Tolderlundsvej 5 5000 Odense Danmark
Kunstnerne om værkerne
"For både „Mos“ og „Klæde“ gælder det, at de anvendte materialer ikke er fremmede i bygningen, de er typiske standard byggematerialer"

Klæde

Klæde er installeret på en elevatorskakt i den centrale indgangshal, og består af en gitterstruktur, lignende et forstørret stofvæv, som smyger sig omkring elevatorskakten. Gitteret er svejset sammen af råt rundstål, der dernæst er oliebehandlet, så overfladen changerer let i gråbrune nuancer. Alt efter perspektiv er gitteret meget luftigt og spinkelt, eller det samler sig og bliver helt tæt.

Mos

Mos består af seks reliefgrupper, der er installeret på en gennemgående væg i et langstrakt  trapperum i en ældre sidebygning. Grupperne er lavet af hvide glaserede keramikfliser 5 x 5 cm. Fliserne sidder til dels fladt på væggen, til dels danner de terninger eller pixels i samme raster, som samler sig ved væggens knudepunkter og kanter.

Der er ingen steder i det langstrakte rum, hvor man kan overskue hele væggen, og væggen er også meget opbrudt på grund af de bærende bjælker og de mange åbninger. Man oplever hovedsagligt værket i bevægelse og på grund af lysets refleksion i den glaserede overflade opstår en let variation i farven.

Om kunsten i arkitekturen

For både „Mos“ og „Klæde“ gælder, at de anvendte materialer ikke er fremmede i bygningen, de er typiske standard byggematerialer. Men her opfører de sig helt anderledes end de sædvanligvis ville gøre i en bygning, og de er placeret udenfor en normal kontekst. Begge værker har fundet deres form idet deres substans eller materiale møder rummenes grænser.

Title: Mos og Klæde
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2015-0029
Type: Integreret kunst
Material: Keramikfliser og stålwire
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (37)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt