Kunst udført til dette sted

Supermetro

Superflex
Hovedstaden
Fisketorvet Metrostation Fisketorvet Metrostation Kalvebod Brygge 1561 København V Danmark
Kort om idéforslaget

Værket benytter sig at metrostationens eksisterende elementer, som installeres i et udvidet antal på vægge og i loftet: Skraldespande, afgangstavler, informationsskærme, rejsekort Check-In-armaturer, alarmtelefoner og ure. Samtidigt vil stationsurene gå helt uforudsigeligt.

Kunstnergruppens introduktion

”Hvis en flok rumvæsener blev sat til at beskrive metroen, ville de muligvis beskrive den som en maskine, der kan rekonfigurere forholdet mellem tid og rum i en by. Hvis de var særligt grundige i deres research, ville de måske opdage, at denne beskrivelse også har historisk baggrund i den måde, som tiden er defineret på i Danmark, og hvordan det hænger sammen med den tidlige jernbanedrift i Danmark.

I metroen udfordres vores perception af tid og rum, når vi rejser ind igennem de sorte huller (tunneler) for at ankomme ved en station, som ser præcis ligedan ud, som den vi forlod. Hvis nu Metroselskabet kunne skrue op for hastigheden, så vi kunne rejse med lysets hastighed, ville dette blive mere klart. Urene ville ændre hastighed, rummet ville krumme, og vi ville måske blive yngre på rejsen.

Hvis metroselskabet af forskellige grunde ikke kan skrue så meget op for hastigheden, kan vi i det mindste forsøge at tematisere det.”

Se hele idéforslaget i en pdf under ”Dokumenter” længere nede på siden til højre.

Title: Supermetro
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-2016-skitseforslag-8
Type: Integreret kunst
Material: Forslag 1: alm. inventar fra metrostation Forslag 2: 3D skulptur - rendering af stationen

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (3)

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt