Skitser

Manouvring Overload

Ester Fleckner
Hovedstaden
Mozarts Plads Metrostation Mozarts Plads 2450 København SV Danmark
Kort om idéforslaget

Værket består af 23 uregelmæssige, bearbejdede fliser/betonrammer, som i udgangspunktet har omkredsen som en standard fortovsflise.

Fliseformerne skal skæres ud af granit og integreres i gulvet som en lang sti på mellemniveauet på vej ned i metrostationen.

Kunstnerens introduktion

”Mit værkforslag opererer som et stille indbygget brud i den enkle og stilede arkitektur, der kendetegner metrostationerne i København, inklusive Mozarts Plads.

Jeg er optaget af at punktere rummenes lineære og repeterede design, som ud over flow, lys og en form for lethed også forekommer industrielt og upersonligt, hvilket jeg synes er en spændende ramme at spille ind i. Jeg foreslår et værk, der afspejler en manuel materialebearbejdning, noget utilpasset, en indbygget skævhed, som henvender sig anderledes til de kroppe, der er i bevægelse gennem rummene.  Værket er tænkt som intervention eller brud på den arkitektur, man som borger eller passager møder på metrostationerne som helhed, eftersom de er ret ens. Det er en smal, lang passage uden sidestikkere. Man går fra A til Z eller omvendt. Det er en kropslig til- eller afkørsel til metroen. Et skift enten fra bylivet og ned i metroens anderledes rum eller fra metroens verden og tilbage op til jordoverfladen - en overgangspassage.

Med værkets placering ser jeg muligheden for at skabe en dialog med rummets funktion som gennemgangspassage, som en subtil punktering af den hastighed rummets arkitektur lægger op til. Som noget poetisk på et sted, der er overgang mellem to verdener.”

Se hele idéforslaget i en pdf under ”Dokumenter” nederst til højre.

 

Title: Manouvring Overload
Department: Skitser
Object Number: SKFS-2016-skitseforslag-3
Type: Integreret kunst
Material: 23 sten integreret i gulvet

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt