Kunstneren om værket
"Nogle tanker er indskydelser eller billeder, andre er analyser (hvordan og hvorfor). Disse tanker hjælper mig til at male videre, og jeg maler videre indtil jeg bliver overrasket"

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Jeg tænker før jeg maler, jeg tænker mens jeg maler og jeg tænker efter jeg har malet. Nogle tanker er indskydelser eller billeder, andre er analyser (hvordan og hvorfor). Disse tanker hjælper mig til at male videre, og jeg maler videre indtil jeg bliver overrasket.

Denne overraskelse består i en genkendelse, og denne genkendelse er ikke sproglig. Den er et visuelt udsagn, som jeg synes passer bedre på verden, end de tanker jeg havde om den. Maleriet er dermed frihed til bestandigt at gøre sig tanker og se disse gå til grunde.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Maleriet Picnic er vigtigt for mig, fordi jeg ser en mulighed idet for at male mere associativt (abstrakt) og blande motiver, som jeg tidligere ville have holdt adskilt (landskab, figur og objekt).

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Maleriet er malet på oliegrunderet hørlærred, med oliemaling fortyndet med terpentin og soloxideret linolie vådt i vådt. Malingen er påført med pensel og grydesvamp og skrabet af

Title: Picnic
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2016-066
Type: Maleri
Material: Olie på lærred
Dimensions: 150 × 100 cm
Place of purchase: Købt af Galerie MøllerWitt
Date: 2016

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt