Kunst udført til dette sted

Skålen og perlen - En buket til Kokkedal

Eva Koch
2018 / Hovedstaden
Pleje- og aktivitetscenter Egelunden - pladsen ude foran Pleje- og aktivitetscenter Egelunden - pladsen ude foran Egedalsvænge 17 2980 Kokkedal Danmark
Om værket
"Perlen indeholder en kraftig projektor, som i aften- og nattetimerne projicerer billeder af valmuer ned på pladsen. Man ser en valmuemark der er filmet ovenfra og indefra, der suppleres med timelaps af valmuer der åbner sig. I mørket folder valmuerne deres silkesarte røde kronblade ud midt i byens rum"

Skålen og Perlen er stedsspecifik installation til Holmegårds Plads i Kokkedal, skabt i forbindelse med en større klimatilpasning. Stedet ligger spændt ud mellem en skole, et plejecenter, et indkøbscenter, cykelstier og en vej. Der er således mange hensyn at tage for at tilgodese områdets forskellige brugere. Eva Koch har løst opgaven ved at skabe en samlende plads der skifter udtryk i løbet af døgnet.

Værket udgøres af to konkrete fysiske dele og en billeddimension. Hjertet er en plads på ca. 50 x 35 meter, belagt med hvid og grå marmorgrus, der giver overfladen et lyst, samlende og ensartet udtryk. I midten danner selve pladsen en skålform. Kommer man helt ned i centrum af skålen, vil man have oplevelsen af at kunne gemme sig for verden; være i et intimt læ-rum, som i en gryde i klitterne, samtidig med, at man er i det store fællesrum.  Skålens form og kant er blød. Den er brattere i den nordlige ende, mens den falder mindre stejlt mod syd, som er den ende, der vender mod plejecenteret. Skålens bund vil altid være tør og er forsynet med et afløb.

Skulpturens andet element er en perle, en oval hvid beholder på omkring 2 x 3 meter, støbt i polyester, som kan modstå vind og vejr, og monteret på plejecenterets 20 meter høje tag. I dagtimerne tager perlen sig ud som en skulptur, et hvidt og fremmedartet perlemorssmykke, der i sin form også mimer pladsens udformning.

Perlen indeholder en kraftig projektor, som i aften- og nattetimerne projicerer billeder af valmuer ned på pladsen. Man ser en valmuemark der er filmet ovenfra og indefra, der suppleres med timelaps af valmuer der åbner sig. I mørket folder valmuerne deres silkesarte røde kronblade ud midt i byens rum. Som et billede på nattens drømme, på poesiens billedskabende kraft, på alt det, der også er en del af det at være menneske. Om natten forvandler den hårde plads sig til en blød mark. En buket i skålen:  En buket til Holmegårds Plads.

 

Tak til:

Plejecenteret Egelunden

FilmGEAR, opsætning og delvis sponsor af udstyr

Glasfiber.dk, støbning og opsætning af perlen

Rentegning af pladsen Attrup Scheel og Frida Maureen

Rådgivende ingeniør Anders Christensen ApS

Model: Lars Rothenborg

Video optagelser på mark: Benny Britten Austen og Henrik Lago

Timelaps af valmuer: Niels Plenge

Billedredigering: Anja farsig

Billedbehandling: Henrik Lago

Tekst: Mai Misfeldt

Oversættelse: John Kendal / Blanca Ortiz Ostalé

Grafisk opsætning: Lucky7

Konsulent Jørgen Kreiner-Møller

Fotografisk dokumentation Anders Sune Berg og Niels Plenge

Boligforeningen 3B

Projektet er et konkurrence projekt i forbindelse med Klimatilpasning Kokkedal. Financieret af Statens Kunstfond og Fredensborg Kommune.

 

Afmasket video 6K / 60 minutter / Ingen audio / 2018.

Title: Skålen og perlen - En buket til Kokkedal
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2014-0095
Type: Integreret kunst
Material: Hvidt/gråt marmorgrus, hvid polyester, lysprojektion
Dimensions: Varierende
Date: 2018

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (8)

DOCUMENTS (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt