BYGST

With colour, with body

Maria Zahle
2016 / Nordjylland
Aalborg Universitet, Institut for Energiteknik Aalborg Universitet, Institut for Energiteknik Pontoppidanstræde 101 9220 Aalborg Øst Danmark

Et linoleumsgulv slynger sig i store håndskårede felter igennem bygningens to etager i gult, blåt, og gråt. Det er tegnet op af kunstneren, og skåret og lagt af professionelle gulvmænd i et frugtbart samarbejde. Formerne er organiske og ujævne, uforudsigelige. De koncentrerer sig farvemæssigt omkring fællesområder i bygningen der har stor menneskelig aktivitet, ved indgange, toiletblokke, samlingssteder. Således afspejler de i farveintensitet den energi der er på stedet.

To bronzeskulpturer er installeret i en stejl lysgård. De to figurer er menneskelige i størrelse, og vibrerer svagt i stærk vind. De kan mødes som figurative skulpturer, med antydningen af et ben, et hoved, en skulder. De er støbt i ubehandlet bronze, et klassisk materiale for billedhuggere. Men fordi de ikke er malede eller præ-patinerede skifter materialet ganske hurtigt farve, fra lys gylden til brun, over sort til irgrøn. Nysgerrige befølinger fra husets brugere fungerer som en slags polering af materialet og vil stå som lysere områder. De polerede felter synliggør på denne fysiske måde vores bliks og krops interesse og fokus.

Tre malede striber på auditoriets ydre væg strækker sig i klare grønne og røde felter op ad den lyse træbeklædning. Nogle felter er fyldt ud, andre bare en omkrans af et ovalt ujævnt felt. Hver en form er unik, og dog relateret til næste felt. At se op, langs maleriet, er også at se op og se hele rummet over os åbne sig. En stribe afbrydes af et loft og et gulv, en anden stribe strækker sig uforstyrret hele vejen fra underetagens gulv til stueetagens loft. Striberne giver mulighed for at se bygningens vertikalitet, ligesom det mønstrede gulv åbner vores oplevelse af bygningens horisontalitet.

Maria Zahle

Title: With colour, with body
Department: BYGST
Object Number: BYGST2016-002
Type: Integreret kunst
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (11)

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt