INDKØBT TIL UDLÅN
INDKØBT TIL UDLÅN

Crash

Anders Visti
2016

Kunst i tv'et

"Værket fokuserer på de abstrakte rum, der dannes bag skærme – og de metaforer, der bruges til at oversætte teknologi til narrative miljøer"

Tag med flyvende skriveborde på sci-fi rejse gennem medielandskabet i værket Crash, skabt af kunstneren Anders Visti. 

Hvad sker der, når videokunst bliver vist i tv’et? Når kunstnere laver videoværker til tv’et og andre digitale medier? Og hvad sker der, når det brede publikum møder kunsten i hjemmet, eller når de er på farten; når kunsten kommer til dem og ikke omvendt? 

Det undersøger projektet tvKUNST gennem 20 videoværker skabt af 20 samfundsengagerede kunstnere. Ved at klikke på linket 'Video og lyd' ude til højre på siden kan du se Anders Vistis bidrag – værket Crash. 

 

OM VÆRKET

Filmen er baseret på DR's sci-fi-serie Crash fra 1984. Drengen Birgers flyvende værelse overlejres af et andet flyvende skrivebord fra 1984: Macintosh 128k. Du flyver sammen med Biger og de to skriveborde gennem skørenes rum fra tiden med DR's tv-monopol til nutidens medielandskab.

 

 

KUNSTNEREN OM VÆRKET 

Læs med, når kunstner Anders Visti tager dig med bag værket og udfolder sine tanker om videoværket og dets relation til hans andre værker. 

 

Hvilke tanker ligger der bag dit værk?

Værket fokuserer på de abstrakte rum, der dannes bag skærme – de metaforer, der bruges til at oversætte teknologi til narrative miljøer. Filmen er baseret på sci-fi-serien Crash, som forfatter Carsten Overskov og Danmarks Radio producerede i 1984. Protagonistens flyvende drengeværelse overlejres af et andet flyvende skrivebord fra ‘84: Macintosh 128k – den første personlige computer, der skulle betjenes gennem desktop-metaforen. De to skriveborde rejser gennem skærmenes rum, fra tiden med DR's tv-monopol til nutidens medielandskab.

 

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Min praksis fokuserer på digitalitet og medier – og det meste af min værkproduktion ser på abstraktionslagene mellem skærm og hardware. Værket her, ligger i forlængelse af det arbejde.

Title: Crash
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2016-tvkunst-2
Type: Video
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (3)

VIDEO & SOUND (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt