Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
BYGST

Hvid rute / White route

Camilla Berner
2007 / Hovedstaden
Undervisningshospital for Produktionsdyr og Heste, Agrovej 3 2630 Tåstrup, Danmark
Camilla Berner om værket

"Med udgangspunkt i Højbakkegaard som en campus for forskere og studerende indenfor landbrug- og planteviden samt det nye stordyrshospital for veterinæruddannelsen har jeg udformet mit stisystem, Hvid Rute / White Route. Jeg har kigget på, hvordan stedet bruges, hvem brugerne er og særligt hæftet mig ved den daglige færden på stedet. Som et landbrugslandskab og arealer udlagt til specifikke mindre forskningsforsøg har jeg ønsket at afspejle den aktivitet der foregår udendørs, men som man umiddelbart godt kan have svært ved at fornemme, da meget aktivitet også foregår indendøre i laboratorier og væksthusene. Dog er naturen generelt af stor rekreativ værdi for alle brugere, dvs. at det at kunne komme udenfor, gå en tur for at tage en pause osv. Også for de hesteejere, der måtte komme og eventuelt bliver stillet overfor nogle vanskelige afgørelser, vil en gåtur som bekendt være en god måde at "lette tankerne" på.

Det er mit håb, at denne rute vil virke både stimulerende ude på gåturen og omvendt i de små fragmenterede stier inde blandt husene, vil give inspiration til og være en påmindelse om netop en gåtur.

Hvis Rute / White Route er inspireret af ideen om at slå genveje. Karakteristisk herfor er, at man går igennem og helst ikke udenom. Det, der således har haft afgørende betydning for udformningen af ruten er, at den på den ene side er dokumenterende /dvs. i videst muligt omgang relaterer til det hjørner, der afskærees og smutveje, som brugerne dagligt benytter). for at opnå vidne herom, har der været uddelt et kort på campussen hvorpå man har kunne tegne sin færden ind. På den anden side inviterer og følger ruten ud og rundt i landskabet mod nogle pejlingspunkter, som jeg har udvalgt. Det, der karakteriserer dem er for det første, at de er permanente, til forskel fra så meget andet på stedet, men for det andet også giver en udefrakommende et interessant indtryk af det arbejde, der finder ste på Højbakkegaard. Ofte det med stor aktualitet i forhold til vores samtid.

Desuden vil nogle åbninger i rønnehegnene agere som pejlingsmærker.

Et element, som vil være med til at gøre ruten her til noget særligt, er det forhold, at man på en forsøgsgård ikke har brug for maksimalt afkast af de dyrkede afgrøder, sådan som det jo gør sig gældende i traditionelt landbrug. Dette har åbnet op for muligheden af hvert år at høste en ny sti gennem markerne i forlængelse af de flisebelagte stier. Derved tilbydes den gående en unik mulighed for at kunne få eksempelvis gennem en rapsmark. Alle steder er det dog anlagt således, at der findes et alternativ, da vi jo det meste af året lever i et fugtigt klima. Endnu et alternativ til våde dage eller blot generelt til afbenyttelse er en gummistøvlecentral placeret i kantinen."

Værket er udført i Bygningsstyrelsens regi. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst besluttede i 2014 at integrere Bygningsstyrelsens værker i samlingen på vores.kunst.dk.

Title: Hvid rute / White route
Department: BYGST
Object Number: BYGST-2007-2
Type: Design
Material: Hvidmalede betonfliser
Date: 2007

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (6)

Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt