Foto tilsendt af kunstneren
Foto tilsendt af kunstneren
INDKØBT TIL UDLÅN

Picnic in colour

Sia Mai
2010 / Hovedstaden
Kræftens Bekæmpelse Strandboulevarden 49, 2100, København Ø, Danmark
Sia Mai om Picnic in colour

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Flasken og glasset er en del af serien Picnic. Som udover flasken med glas ”Feltflaske” består af seks serveringsskåle der to og to passer sammen som låg og skål "Madkasser”. Alle 6 skåle passer sammen ind i hinanden som i et kit der kan holdes sammen med en elastik. Glasset passer som låg på flasken og de kan også holdes sammen med en elastik.

Inspirationen til hele serien Picnic kommer fra  Trangia/stormkøkkenet, spejderetur/camping og madpakken som ikon. Hvordan arbejder det moderne menneske, hvordan spiser det sin frokost i dag? Hvordan kan madpakken og feltflasken se ud for mennesket i dag, med arbejdsstationer i hjemmet. Hvor meget vildmark er der i dagligdagen, selvom vi synes vi lever og arbejder ”on the edge”! Min Picnic serie er en smilende kommentar til det moderne menneskes livsform.

Visionen med Picnic er at åbne op for en leg med måltidet. Legen og alvoren med servering og opbevaring af vores mad- og drikkevarer i nutidens dagligdag. På picnic i dagligstuen.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Picnic ligger helt i tråd med den måde jeg arbejder med glas på. Det karakteristiske for mit arbejde er at jeg finder det interessant hvordan vi kan håndtere og opbevarer vores madvarer og drikke, så det er en oplevelse for os ved vores daglige måltider. Jeg har blandt andet arbejdet med ”Køleskabet, det oversete møbel” og ”Køleskab og camping” som temaer for mine glasserier. Med afsæt i gamle principper for glasbeholdere til husholdningen arbejder jeg med at føre ideen om forvaring af mad i glas frem til en moderne formgivning, som kan komme til at spille en ny rolle i nutidens køkken.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Flasken og glasset er blæst i klart og farvet glas. Højden er 27 cm når glasset står på flasken. Flasken kan bruge samme elastik som de store skåle.

Tåler opvaskemaskine men må selvfølgelig håndteres med forsigtighed.

 

Title: Picnic in colour
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-KIB02
Type: Glas
Material: Glas
Date: 2010

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Foto tilsendt af kunstneren
Foto tilsendt af kunstneren

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt