Kunstneren om værket
Smykket drypper - det er i gang med at smelte, at gå i opløsning. Personligt prøver jeg at lade tilsvarende proces ske med mine egne hang-ups.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag disse værk?

Projektet MIND YOUR VALUES tager sit afsæt i en general undren over mine egene handlings- og tankemønster samt en refleksion omkring de værdisæt, der præger det vestlige samfund i dag. Blandt andet kan danskeres tendens til selvfedme men fordel vendes til nysgerrighed og indbyder til et humoristisk, kærligt og kritisk blik.

Disse spørgsmål til mig selv har gennemgået en proces, hvori uhåndgribelige tanker bliver transformeret til fysisk form og materialer. En proces hvor idéer vendes, drejes, vinkles, sorteres og inspiration betragtes,  sanses, opsuges ………. alle disse elementer rekombineres til nye bærbare fortællinger.

Værket HANG-UPS har flere tolknings muligheder for mig. På den ene side mimer det en knage, en hindring eller en psykologisk blokering, det er på tide at gøre op med.

På den anden side kommenterer brochen vores hang til at kategorisere og placere ting, begivenheder eller personer et defineret sted – at putte folk i boks.

Smykket drypper - det er i gang med at smelte, at gå i opløsning. Personligt prøver jeg at lade tilsvarende proces ske med mine egne hang-ups.

Hvordan kan værkerne ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Værkerne følger den røde tråd der generelt kendetegner mit virke og tilgangsvinkel til smykkekunst. Mine smykker skabes i et sanseligt og narrativt univers, helst med lag af både alvor og humor. Jeg elsker processen med at få abstrakte idéer omsat til materiel form, teknik og funktion. Målet er, at udvikle og eksperimentere med smykkets udtryksmuligheder i grænseområdet mellem kunsthåndværk og kunst.

Smykkeformgivning er en kunstform, der befinder sig et sted mellem det private og offentlige rum, som kan være et godt udgangspunkt for diskussion mellem bærer og beskuer. Mit fokus ligger på at udforme unikaværker og udstillingsprojekter som jeg viser både herhjemme og i udlandet.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Smykket HANG-UPS er lavet af 14kt guld, træ, epoxy, milliput, lak.

Jeg har loddet, filet  smerglet, limet,  formet,  filet, limet, pudset, filet, smerglet, lakeret, smerglet, lakeret, lakeret ……

Dette smykke er sammensat af flere former og materialer, der hver især kræver sin fremgangsmåde samt proces. Det resulterer i en langsommelig udviklings aktivitet, ofte med `ventedage´ imellem hvert skridt.

Title: Hang-Ups
Department: Smykker
Object Number: SKFK-2012-035
Type: Broche
Material: 9 x 4,5 x 2,5 cm
Dimensions: 9 × 4,5 × 2,5 cm
Place of purchase: Mind your Values, Design Museum Danmark, 21. august - 30. september 2012
Date: 2012

LOCATION

PICTURES (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt