Kunst udført til dette sted

SCHIZOMETRICAL OBJECTIFICATION

Lea Porsager
2013
Kunst i tv'et
"Udviklingen af Skizometri-objektet skal ses som en forlængelse af tanker omkring koblingen mellem mennesker, spekulationer og objekter"

Oplev Skitzometri-objektet i aktion i værket SCHIZOMETRICAL OBJECTIFICATION af Lea Porsager. Et objekt, der på en og samme tid er intet-vidende og afgørende.

Hvad sker der, når videokunst bliver vist i tv’et? Når kunstnere laver videoværker til tv’et og andre digitale medier? Og hvad sker der, når det brede publikum møder kunsten i hjemmet, eller når de er på farten; når kunsten kommer til dem og ikke omvendt? 

Det undersøger projektet tvKUNST gennem 20 videoværker skabt af 20 samfundsengagerede kunstnere. Ved at klikke på linket 'Video og lyd' på denne side kan du se Lea Porsagers bidrag – værket SCHIZOMETRICAL OBJECTIFICATION.

      

OM VÆRKET

Oplev Skitzometri-objektet i aktion – en forlængelse af tanker omkring koblingen mellem mennsker, spekulationer og objekter. Et objekt, der på en og samme tid er intet-vidende og afgørende. Et objekt, der i sig selv er uvidende men har en enorm effekt – en afgørende effekt. 

   

  

KUNSTNEREN OM VÆRKET

Læs med, når kunstner Lea Porsager tager dig med bag værket og udfolder sine tanker om videoværket og dets relation til hendes andre værker.

 

Hvilke tanker ligger der bag dette værk?

Udviklingen af Skizometri-objektet skal ses som en forlængelse af tanker omkring koblingen mellem mennesker, spekulationer og objekter.

Med en ironisk klang dikterer den stumme tekst objekterne som værende intet-vidende og af-gørende, og at de i denne tilstand har en vis effekt på omgivelserne. Den gængse opfattelse af virkning/årsag frafalder, idet virkningen forbliver unavngivet, dog hentydes det, at disse intet-vidende og af-gørende objekter kan have sammenhæng med at blive "u-gjort" og "objektificeret".

  

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

SCHIZOMETRICAL OBJECTIFICATION – the process by which an objectstirs up zest on a cellularlevel kan ses som en ironisk rest fra værker som Anatta Experiment (vist og produceret til dOCUMENTA (13)) og How to Program and Use T-F (vist på Fotografisk Center 2013). 

 

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Fotografi, video (HD) og 3D-animation.

Title: SCHIZOMETRICAL OBJECTIFICATION
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-KKF110.2012-0028_6
Type: Video
Material: Video, 4,44 min.
Date: 2013

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

VIDEO & SOUND (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt