Kunst udført til dette sted

Bedste uge

Gudrun Hasle
2013
Kunst i tv'et
"Værket er endnu en brik i min samlede praksis, der kan ses som et gigantisk selvportræt."

Tag på en rejse med tilbage til Bangkoks oversvømmede gader i kunstner Gudrun Hasles barndom i videoværket Bedste uge.

Hvad sker der, når videokunst bliver vist i tv’et? Når kunstnere laver videoværker til tv’et og andre digitale medier? Og hvad sker der, når det brede publikum møder kunsten i hjemmet, eller når de er på farten; når kunsten kommer til dem og ikke omvendt? 

Det undersøger projektet tvKUNST gennem 20 videoværker skabt af 20 samfundsengagerede kunstnere. Ved at klikke på linket 'Video og lyd' på denne side kan du se Gudrun Hasles bidrag – værket Bedste uge.

    

OM VÆRKET

I et badeværelse der langsomt oversvømmes fortæller Hasle om et minde fra hendes barndom om oversvømmelse i Bangkoks gader. Om hvordan hendes egen, ubekymrede barndomsglæde stod i kontrast til bekymringen hos moderen og lokalbefolkningen om uoprettelselige skader.

   

   

KUNSTNEREN OM VÆRKET

Læs med, når kunstner Gudrun Hasle tager dig med bag værket og udfolder sine tanker om videoværket og dets relation til hendes andre værker.

 

Hvilke tanker ligger der bag dette værk?

I min praksis har jeg altid været interesseret i modsætninger. Dette specifikke værk har jeg tænkt på noget tid. Jeg fik de første idéer til værket, da der var oversvømmelse i Bangkok for to år siden.

Jeg kom i tanke om mine barndomsminder fra Bangkok, hvor der var oversvømmelse, og vi måtte flytte op på førstesalen i vores hus. For mig og min tvillingebror var det højdepunktet i vores barndom, da vi svømmede i gaden. For de voksne, især thaier, handlede det om, at deres huse forsvandt i vandet, og de fik uoprettelige skader, som kunne ruinere dem.

 

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Værket er endnu en brik i min samlede praksis, der kan ses som et gigantisk selvportræt.

Hver del af min praksis kan ses selvstændigt, men samlet viser den en diversitet, der er til stede i det enkelte menneske og i det samfund, som værkerne også afspejler.

 

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Video – meget simpelt.

Title: Bedste uge
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-KKF110.2012-0028_3
Type: Video
Material: Video, 4,24 min.
Date: 2013

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

VIDEO & SOUND (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt