Kunst udført til dette sted

Festmåltid

Larissa Sanssour
2013
Kunst i tv'et
"Festmåltid er en afsøgning af forholdet mellem mad, politik og kulturel identitet."

Sid med til bords i Larissa Sanssours videoværk Festmåltid, der undersøger forbindelsen mellem mad og politik.

Hvad sker der, når videokunst bliver vist i tv’et? Når kunstnere laver videoværker til tv’et og andre digitale medier? Og hvad sker der, når det brede publikum møder kunsten i hjemmet, eller når de er på farten; når kunsten kommer til dem og ikke omvendt? 

Det undersøger projektet tvKUNST gennem 20 videoværker skabt af 20 samfundsengagerede kunstnere. Ved at klikke på linket 'Video og lyd' på denne side kan du se Larissa Sanssours bidrag – værket Festmåltid.

    

OM VÆRKET

Om et bord på Vestbredden sidder en gruppe lokale over et malerisk udvalg af regionale delikatesser og debatterer alt fra råvarer til paradokserne ved den israelske besættelse. Værket understreger forbindelsen mellem mad og politik, der begge er forankret i spørgsmål om land, nationalitet og afgrøder.

   

    

KUNSTNEREN OM VÆRKET

Læs med, når kunstner Larissa Sanssours tager dig med bag værket og udfolder sine tanker om videoværket og dets relation til hendes andre værker.

 

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Festmåltid er en afsøgning af forholdet mellem mad, politik og kulturel identitet. Om et bord på Vestbredden sidder en gruppe lokale over et malerisk udvalg af regionale delikatesser og debatterer alt fra råvarer til paradokserne ved den israelske besættelse.

En samtale om det ene fører til en samtale om det andet, og sådan understreges forbindelsen mellem mad og politik, der begge er forankret i spørgsmål om land, nationalitet og afgrøder. En orientalisme-reference er til stede i form af det overdådigt dækkede middagsbord.

Værket er seks minutter langt, men klippet sammen af tre timers optagelser med tre kameraer. Der stilles således også spørgsmålstegn ved selve den dokumentariske tilgang. Timevis af optagelser er klippet sammen til en sekvens, der giver sig ud for at være en ubrudt samtale.

 

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Jeg har tidligere beskæftiget mig med forholdet mellem gastronomi og politik. Blandt andet i værket Soup Over Bethlehem fra 2007 (Museet for Samtidskunst, Roskilde), hvor en familie diskuterer løst og fast over en egnsret på Vestbredden. I samme ånd lavede jeg i 2010 et storstilet falafelprojekt i London med den israelskfødte kunstner OreetAshery, hvor vi undersøgte konflikten i Mellemøsten ad gastronomisk vej ved at invitere til 20 offentlige samtaler over et falafelmåltid.

 

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Festmåltid er filmet med tre kameraer på Vestbredden og klippet på Final Cut Pro.

Title: Festmåltid
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-KKF110.2012-0028_2
Type: Video
Material: Video, 5,49 min.
Date: 2013

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

VIDEO & SOUND (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt