INDKØBT TIL UDLÅN

Forlad Os Vor Skyld

Kim Buck
2012 / Hovedstaden
Ministeriet for Ligestilling og Kirke Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Danmark
Kim Buck om værket
Værket opfordrer til at tage ansvar for dine handlinger, i stedet for at forsøge at skyde det over på andre.

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

’Forlad Os Vor Skyld’ var en del af min udstilling ’Det Nyeste Testamente’ i Galleri Goldfingers i maj 2012. I udstillingen indgik værker, der er kommentarer til og refleksioner over vores omgang med religion og personligt ansvar. Jeg fornemmer en religiøs oprustning i verden og i de senere år også i Danmark.

En god kristen vil altid hævde at han er en dårlig kristen’ I min egen kristne opdragelse er det et naturligt udsagn. Jeg er ikke selv troende, men det er alligevel dybt forankret i mig. Det virker som om, folk ikke er blevet mere troende, men at de bruger deres religion til at gøre andre forkerte. Det drejer sig altså om at anvende religionen til at forandre noget uden for sig selv og ikke i sig selv. Værket opfordrer til at tage ansvar for dine handlinger, i stedet for at forsøge at skyde det over på andre.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Igennem hele mit kunstneriske virke er det helt centralt for mig at stille spørgsmål og udfordre beskuerens tankegang eller forestilling, dette både med hensyn til hvad smykker er som objekter og som bærer af symbolik og budskaber. Hvilken andel har jeg som kunstner i smykkets fortælling, og hvilken andel tilføjes af bæreren og beskueren?

Denne ledetråd kan findes i værkerne fra hovedudstillinger som ’Give Gaver Gå til Guldsmed’ fra 2001, ’Signa Intima’ 2005, ’Det er Tanken Der Tæller’ fra 2007 og ’Det Nyeste Testamente’ fra 2012.

Enkelte værker fra disse udstillinger har haft en religiøs fundering, som f.eks. min udgave af ’Tro, Håb og Kærlighed’ fra udstillingen ’Signa Intima’ 2005 eller ’Twist and Bend’ en serie på 12 kors fra udstillingen ’Det er Tanken Der Tæller’. De har alle været refleksioner over vores omgang med religion og vores opførsel som "kristne".

’Forlad Os Vor Skyld’ er det sidste i denne række og et foreløbigt punktum.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Forgyldt sølv, stål og træ. Der er anvendt cad/cam og traditionelt guldsmedehåndværk. Æske og indlæg er ligeledes håndlavet.

Title: Forlad Os Vor Skyld
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2012-014
Type: Smykker
Material: Forgyldt stål og padouk
Dimensions: 8 x 30 x 23 cm
Place of purchase: Goldfingers, København
Date: 2012

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt