09.12.26.am

Julie Boserup
2011 / Hovedstaden
Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 København K 1260
09.12.26.am
Den sociale virkeligheds æstetiske ansigt er en mosaik af livsytringer fra mennesker, som vi aldrig møder

Kunstneren Julie Boserup blander de kunstneriske udtryksformer fotografi, collage og arkitektur.

De tre værker er typiske for Boserups arbejder og er hentet fra udstillingen High Seasons, 2011. Til forskel fra tidligere udstillinger, bl.a. Gadeplan med collager af Vesterbro i København og Traneudstillingen med collager af Gentofte by, er kunstnerens blik flyttet udenlands. Det tilføjer en ekstra dimension til det imaginære og værkerne bevæger sig dermed væk fra det trivielle portræt af den danske provinsby.

Mens collagen og de arkitektoniske nye linier er illusoriske, er fotografiet det ikke. Boserup skaber en fri passage mellem det imaginære byrum og det tilstedeværende virkelige. Valget af bygningsværker harmonerer med fragmenter fra fjerne himmelstrøg fundet i rejsebøger, plakater, geologiske fotos og fototapeter.

Kunstneren har selv beskrevet sin arbejdsproces som en turistrejsende fotograf, der fotograferer alt, der fænger. Derefter foregår en grovsortering og derpå en kunstnerisk genfortolkning.

Collagerne skal få os til at se anderledes på den by, vi bor i. Boserup har bl.a. udtalt: "Den sociale virkeligheds æstetiske ansigt er en mosaik af livsytringer fra mennesker, som vi aldrig møder, men som i deres forskellighed udfolder en frygtløs og stædig energi i deres livtag med virkeligheden."

MLH

Title: 09.12.26.am
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2011-041
Type: Collage
Material: Ink-jetprint og blyant på papir
Dimensions: 129 x 88 cm Med ramme 141 x 100
Place of purchase: Bie & Vadstrup Galleri, København
Date: 2011

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt