Astrid Svangren

Att lösgöra sig försök ha distans önskningar och argument vad är skillnaden?

Astrid Svangren
2011
Diabetesforeningen Diabetesforeningen Skindergade 38, 1. sal 1159 København Danmark

Att lösgöra sig/ försök ha distans/ önskningar och argument/ vad är skillnaden?

Det er en sorgfuld stemning, som bæres over i værkerne og lukker beskueren ind i et intimt rum fuld af følelser.

Svangrens værk er udført på plexiglas overmalet i gul med en oval midte, enkelte steder direkte maling fra tuben, færre steder ridser, der gør pladen transparent, sart og skrøbelig. Det gulgrønne værk af Astrid Svangren akkompagneres af en intim tekst af kunstneren, som også er værkets titel: Att lösgöra sig/ försök ha distans/ önskningar och argument/ vad är skillnaden?

Poetiske og stemningsskabende værktitler, herunder fra udstillingen fra 2011, der kort og godt bærer navnet Astrid Svangren, spiller ofte en afgørende rolle for Svangren, der dermed bevidst øger det samlede værks udsigelseskraft. Det er heller ikke uden betydning, at det er Svangrens eget navn, der bærer udstillingens titel – og at det er hendes tanker og følelsesliv, som kommer til udtryk på udstillingens to gange plexiglas og tre stykker stof.

Beskueren er vidne til en lille novellefilm, måske om et brud, kærestesorger, adskillelse. Det er en sorgfuld stemning, som bæres over i værkerne og lukker beskueren ind i et intimt rum fuld af følelser. Beskueren får ikke afsløret alt og må selv sammensætte maleri og titel til en lille hemmelighed, en lille sorg.

I forbindelse med udstillingen skrev det svenske band Bob Hund et digt til Svangrens værker: "Här finns fritt frem för skuggor, i alla färger att spårlöst närvara, bräckliga men för ögonblicket, okrossbara, ser vi det beslöjade kyssa, det kristallklara", lyder de første linier.

MLH

Title: Att lösgöra sig försök ha distans önskningar och argument vad är skillnaden?
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2011-004
Type: Andet
Material: Akryl og voks på plexiglas
Dimensions: 130 x 138 cm
Place of purchase: Christian Andersen, København
Date: 2011

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Astrid Svangren
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt