INDKØBT TIL UDLÅN

Branch-notion 2 - bark pond

Martin Bodilsen Kaldahl
2011 / Hovedstaden
Fonden Settlementet Askovgården Fonden Settlementet Askovgården Korsgade 60 2200 København N Danmark
Martin Bodilsen Kaldahl om værket
Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

De to værker, Branch Notion 2, Black og Branch Notion 3, Bark Pond blev udført til udstillingen ‘Grenstump’ i Ann Linnemann studiegalleri i maj 2011. Grundidéen bag denne udstilling var at videreføre mit arbejde med afformning af et naturudtryk sat sammen med et modelleret, abstrakt udtryk - eller en digitalt genereret form – for at skabe et poetisk udtryk, der på én gang er meget tydelig og præcis i sine bestanddele, men som alligevel stiller beskueren helt alene i forhold til en indholdsmæssig tolkning. Som et tilbud om at overveje ens egne oplevelser og forestillinger.

På udstillingen valgte jeg at zoome ind formmæssigt og skabe et univers, der bestod af former (som de her nævnte) som et forestillingsmæssigt koncentrat af idéen om en gren eller en stamme;i nogle tilfælde baseret på selve formen i en abstrakt udgave. I andre tilfælde legede jeg med fornemmelsen af træets struktur. Tegnede frit postulerede visioner om bark, eksempelvis. I andre igen pegede jeg på paralleler formstrukturer, f.eks mellem træets forgreninger og udfletningen i en motorvej. På en måde kan det karakteriseres som en særlig slags collage teknik, der indbyder til at se på det velkendte med nye øjne.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

De to værker er karakteristiske for min måde at arbejde: selve formens udtryksmæssige potentiale er centralt. Jeg bestræber mig altid på at rense udtrykket for at skabe en skulpturel klarhed, hvor de rytmiske forløb og selve stofligheden i materialerne, glasurens farve og stemning danner en helhed, der først opleves direkte sansemæssigt og derigennem fanger tilskuerens interesse. Ud fra denne første sansning kan der opstå associationer og poetiske udtryk, som kan udfordre beskueren

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

De to arbejder er udført I lertøj, og glasuren er brændt ved ca. 1100 grader – ofte flere gange for at opnå dybde og stoflighed. Værkerne er håndmodellerede ( klassisk ‘pølseteknik’ ) og bearbejdet til en enkel og ren form. Efter glasurbrændingen er der på ‘Branch Notion 3 - Bark Pond’ tilføjet et serigrafisk billede I en efterbrænding, hvor billedet smelter ned i glasuren.

Title: Branch-notion 2 - bark pond
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2011-002
Type: Keramik
Material: glaseret lertøj
Dimensions: 46 x 37 cm
Place of purchase: Anne Linnemann studie galleri, København
Date: 2011

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt