Anette Harboe Flensburg
Anette Harboe Flensburg
INDKØBT TIL UDLÅN

Tyske Drømme

Anette Harboe Flensburg
2009 / Syddanmark
Fredericia Gymnasium Fredericia Gymnasium Nørrebrogade 88 7000 Fredericia Danmark
Maleri - Anette Harboe Flensburg
"Også i Flensburgs maleriske univers oplever vi et virkelighedsskred, der åbner huller ind til drømmens og erindringens verden."

En fortættet, nærmest ulmende atmosfære. Den erindrede bevidsthed om et rum, der slutter sig om vores krop. En sammensmeltning af ude og inde, arkitektur og natur, er det, vi møder i Anette Harboe Flensburgs (f. 1961) maleri Tyske Drømme.

Rummet synes på én gang diffust og konkret. Mange associationer trænger sig på. Camouflagestoffets organiske former fører tanken til natur såvel som til krig og militær, og danner på denne måde en kontrast til rummets fløjlsbløde, men forladte idyl. Som et mægtigt forhæng danner det udviskede mønster en arkitektonisk ramme om maleriets imaginære rum. Det spejler sig i rummets synlige flader, fylder det op til randen og bliver en uigennemtrængelig masse, der dæmper, slører og skjuler.

Titlen Tyske Drømme henviser til, at maleriet er malet under indflydelse af den østtyske forfatter Christa Wolfs dagbøger, som beskriver de tvetydige følelser, der ledsagede livet bag jerntæppet efter anden verdenskrig. På lignende vis synes maleriet at udforske grænsen mellem virkelighed og erindring, mellem det private - i form af maleriets interiør, der kan ses som en metafor for et ”jeg”, og det politiske – i form af camouflagestoffet, hvis associationer peger ud mod den historiske virkelighed.

En anden betydelig inspirationskilde for kunstneren er den japanske litteraturtradition, herhjemme bedst kendt gennem forfatteren Haruki Murakami, som i sine bøger gør kraftigt brug af forskydninger af det dagligdags, reelle univers. Også i Flensburgs maleriske univers oplever vi et virkelighedsskred, der åbner huller ind til drømmens og erindringens verden. På denne måde kredser maleriet om en grænseproblematik, der bevæger sig på mange niveauer.

Title: Tyske Drømme
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2009-074
Type: Maleri
Material: olie på lærred
Dimensions: 180 x 260 cm
Place of purchase: Galleri Christina Wilson, København
Date: 2009

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Anette Harboe Flensburg
Anette Harboe Flensburg
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt