Kirstine Roepstorff
INDKØBT TIL UDLÅN

Center

Kirstine Roepstorff
2009 / Hovedstaden
AAU-Cph. / Aalborg Universitet København Aalborg Universitet København Campus A.C. Meyers Vænge 15 2450 København SV Danmark
Collage - Kirstine Roepstorff
"’Balance’ er en af de fiktive karakterer, der går igen i flere af Roepstorffs værker, og denne skal forstås som en personificering af en ide om balance eller mangel på samme."

Kirstine Roepstorff (f. 1972) samler på billeder fra vores fælles billedarkiv. Billederne genbruger hun i collager, hvor de kombineres med materialer fra andre, vidt forskellige kontekster - ofte tekstil, broderi og palietter. Sat sammen i nye konstellationer skabes forskydninger i vores opfattelse af materialerne, deres referencer og betydninger.

Værket Center består af en enkel sammenstilling: taktile stofrester i alle regnbuens farver og et mere råt, sorthvidt avisbillede. Værket stammer fra en serie collageværker med navnet Rainbows, der i alt består af fem værker, som alle fremviser en balancekunstner. Her skimtes han gådefuldt bag draperiet.

’Balance’ er en af de fiktive karakterer, der går igen i flere af Roepstorffs værker, og denne skal forstås som en personificering af en ide om balance eller mangel på samme. Maleriets titel, ligesom draperiets vertikale og horisontale linjer, der skaber ro og tyngde, synes på lignende vis at referere til harmoni og ligevægt. I vores hjerne, såvel som ude i verden, er der centre, hvor tingene reguleres fra og finder balance.

Title: Center
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2009-050
Type: Andet
Material: collage, tekstil, papir
Dimensions: 336 x 237 cm
Place of purchase: Galleri Christina Wilson, København
Date: 2009

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Kirstine Roepstorff
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt