INDKØBT TIL UDLÅN

Where from

Lene Bødker
2009
Retten i Horsens Retten i Horsens Godsbanegade 2 8700 Horsens Danmark
Glaskunst - Lene Bødker
"Resultatet er en skulptur, der befinder sig i et spændingsfelt mellem massiv tyngde og transparent lethed, hvor det formmæssigt strengt geometriske møder noget omvendt boblende og organisk."

Lene Bødkers (f. 1958) glasskulptur Where from fører tanken til naturens formunivers, til evolution og de organiske urprocesser, hvor livet opstod. Værket er blevet til gennem en lang og tidskrævende støbningsproces, hvorefter den skulpturelle form er blevet efterbearbejdet, slebet og poleret. Resultatet er en skulptur, der befinder sig i et spændingsfelt mellem massiv tyngde og transparent lethed, hvor det formmæssigt strengt geometriske møder noget omvendt boblende og organisk.

Kunsthåndværk- og Designudvalget begrunder købet:

"I forbindelse med sin soloudstilling på det parisiske galleri for dansk kunsthåndværk, Galleri Maria Lund, har Lene Bødker fremstillet en række nye værker. Heriblandt "Where from", som blev færdigpudset på åbningsdagen. Trods værkets enorme fysiske tyngde, gør det, hvad Lene Bødkers værker kan, når de er bedst. Det opfører sig på én gang massivt og luftigt. Det fastfryser to øjeblikke i ét. Øjeblikket, hvor værket blev støbt, med dets luftbobler og bevægelser i glasset, og øjeblikket, hvor beskueren ser dagslyset trænge igennem værket. Lige betagende fra begge sider står denne delikat bearbejdede glasklods og suger sine omgivelser til sig samtidigt med at dens udhulede indre, som er belagt med bladsølv, kaster dem tilbage."

Title: Where from
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKFK-2009-002
Type: Glas
Material: glas og bladsølv
Dimensions: 38 x 55 x 13 cm
Place of purchase: Galerie Maria Lund, Paris
Date: 2009

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (2)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt